DORDRECHT – Zestig wijnen staan klaar bij de wijnproeverij Vaders Favorieten op zondag 16 juni bij Rood, wit & rosé. Uiteraard zijn ook niet-vaders welkom. Deelnemers stellen de eigen proeverij samen.

Kies uit de zestig wijnen, zes favorieten. Daarbij wordt een bordje kaas geserveerd, wilde zalm of bio lamssalami met stokbrood plus tapenade violette. Vanaf 15.00 uur wordt de proeverij opgeleukt met muziek van Trio Don Hans. Zij maken muziek in de stijl van Django Reinhardt, Stephane Grappelli & Hot Club de France. Arrangementsprijs voor Vaders Favorieten is 27,50 euro (normaal 33 euro). Mail voor een reservering naar info@roodwitenrose.nl of neem tijdens openingstijden telefonisch contact op met 06-15351817.

Kunst
Sinds begin deze maand loopt er ook een nieuwe verkoopexpositie bij Rood, wit & rosé. De Dordtse schilder en graficus Ron Gennisse exposeert tot 2 september zijn litho’s. Met zijn steendruk heeft hij inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd. Een aantal van zijn werken is te koop.

Alvast voor in de agenda: op zondag 23 juni leest dichter Peter Swanborn voor uit zijn kersverse bundel. Een week later, op zondag 30 juni, is vanaf 14.00 uur edelsmid Margreeth Muller te gast met haar collectie sieraden.