DORDRECHT – De Dordtse binnenstad heeft weer een echte snoepwinkel. Vorige maand opende Het Snoeppie de deuren. Jeannette Schot weet uit ervaring dat er behoefte is aan zo’n leuke, knusse snoepwinkel. “Dus ben ik er zelf een begonnen”, zegt Jeanette Schot.

In een mooi pand aan de Nieuwstraat (aan het Statenplein) vond ze de plek voor haar nieuwe zaak. “Het is een schattig pandje met een grote woonkeuken in een ontzettend leuk straatje. Ik heb alles roze en geel, echt heel snoeperig, gemaakt”, vertelt ze. Het nodigt inderdaad uit om wat lekkers te halen. Net als vroeger snoep scheppen, lolly’s met lichtjes, themasnoepjes, blikjes pepermunt, noem maar op. “Voor moederdag, een geslaagde, bij het afscheid van de juf of meester, een champagnefles gevuld met dropjes. Ik speel in op de thema’s, dat kun je nergens anders meer vinden.” Het persoonlijke is wat Het Snoeppie speciaal maakt: “Een strikje, een stickertje, ik pak alles netjes in en heb voor iedereen aandacht.” Behalve snoep in alle vormen, smaken en groottes, ijsjes en wat te drinken heeft Het Snoeppie meer te bieden. “Ik organiseer ook kinderfeestjes. Dat gaat heel goed in de grote woonkeuken bij de winkel. Of bijvoorbeeld traktaties op bestelling.”

 

Het Snoeppie is gevestigd aan Nieuwstraat 38. Openingstijden: maandag gesloten, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Voorlopig is Het Snoeppie op donderdagavond open tot 19.30 uur. Ook tijdens koopzondag wordt snoep verkocht: tussen 12.00 en 17.00 uur.