DORDRECHT – Wie van de beroemde kristallen sieraden en beeldjes van Swarovski houdt, weet als het goed is al lang dat hij of zij daarvoor bij Allure Crystals & Jewels in Dordrecht moet zijn. De uitgebreide collectie heeft sinds deze week een compleet nieuwe presentatie gekregen in de winkel op het Statenplein.

Daniel Swarovski ontwikkelde eind 19e eeuw een slijpmachine met een zeer hoge precisie. Daarmee wist hij uiteindelijk kristal loepzuiver te laten schitteren. Coco Chanel was één van zijn eerste klanten die de kristallen in broches verwerkt. Meer modeontwerpers volgden en in de jaren ’70 volgde de doorbraak naar het grote publiek met de bekende kristallen diertjes. Die collectie is inmiddels uitgebreid tot een complete dierentuin. En daarnaast is er een verrassende en uitgebreide sieradenlijn ontwikkeld door huize Swarovski, dat tegenwoordig 22.000 werknemers heeft en wereldwijd 1.300 verkooppunten telt. “Telkens komen er nieuwe producten bij, met name in het sieradenaanbod”, vertellen Dick en Agnes van Allure. “Zo hebben we nu prachtige nieuwe horloges van Swarovski. Ook kunnen wij met trots zeggen dat we een statement piece collier hebben waarvan er slechts een beperkt aantal in de Benelux is. Het merk geeft nu één voor één de verkooppunten een heel nieuwe uitstraling en deze week zijn wij dus aan de beurt. De collectie komt in mooie witte kasten en krijgen een heldere presentatie.”

Eigen touch

Naast Swarovski heeft Allure nog een hele reeks van rond de twintig sterke merken in huis op sieradengebied. Thomas Sabo, My Imenso, Key Moments, Hugo Boss, Joy de la Luz, Key Moments en Melano, om er maar eens een paar te noemen. “Van Melano hebben we nu bijvoorbeeld leuke ringen die je helemaal je eigen touch kunt geven met balletjes en dopjes. Erg populair”, vertellen Dick en Agnes. Zij laten het graag aan de liefhebbers zien. De winkel aan het Statenplein 88 is geopend op maandag van 12.00 tot 17.30 uur, van dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.30 uur (donderdag koopavond tot 21.00 uur), op zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur en tijdens koopzondagen. Kijk ook opwww.allure-crystals-jewels.nl.