DORDRECHT – Een teamprestatie. Zo noemt Johan Schot de top 10-positie (plaats nummer 8 en eindcijfer 9!) die hij in de jaarlijkse haringtest van het Algemeen Dagblad met Visgilde Bieshof binnenhaalde. Maar zeker ook loon naar werken, want de familie Schot én de medewerkers van het bedrijf werken keihard om steeds alleen het beste te bieden aan hun klanten.

De familie Schot is een echte vissersfamilie die al veertig jaar in het vak bezig is. Ze weten dus inmiddels waar je de beste vis haalt en hoe je die het beste behandelt. “Met onze winkel in Papendrecht zijn we al eerder hoog op de ranglijst beland”, vertelt Johan Schot. “Samen met mijn vader ga ik naar de leveranciers in Scheveningen en Katwijk om het beste product te kiezen. Omdat we een grote afnemer zijn, naast de winkels in Papendrecht en Dordrecht hebben we ook diverse marktkramen, kunnen we die beste kwaliteit ook enigszins afdwingen. We hebben een streepje voor bij de groothandel.” Maar met alleen een goede haring scoor je nog niet direct goed bij de keurmeesters van het AD. Schot is dan ook blij met zijn medewerkers die door hun vakkundigheid een topharing afleveren bij de klant. En hoe druk het ook is, de haring van Schot is altijd vers van het mes. Niet alleen in de Bieshof, maar ook bij de andere verkooppunten van de familie.

Eén jaar

De winkel in Winkelcentrum Bieshof in Stadpolders viert in augustus zijn eenjarig bestaan. Johan Schot ziet de hoge score in de haringtest als een leuk cadeautje. Zijn vrouw Deborah en Bert van der Waal hebben de dagelijkse leiding over de Dordtse winkel.