DORDRECHT – Sinds afgelopen week bakt bakker Korteweg in Dordrecht een nieuwe broodsoort:  Speltbrood. Dit wordt gemaakt van speltmeel, een oergraan dat, in vergelijking met tarwe, nóg meer gunstige eigenschappen voor het menselijk lichaam heeft. Spelt is geen tarwesoort, maar een graan dat de bakker vroeger gebruikte, voordat het hedendaagse graan, tarwe, werd gekweekt.

Anders dan bij tarwe zitten de belangrijke voedingsstoffen van spelt juist in het meellichaam, ofwel bloemlichaam. Daardoor blijven de voedingsstoffen tijdens het maalproces beter behouden dan bij tarwe. Omdat het bloemlichaam van spelt niet alleen maar gluten bevat, en de gluten die het bevat van een andere samenstelling zijn dan die in tarwe, is spelt veel makkelijker te verteren dan tarwe.

Spelt is ook rijk aan aminozuren. Deze bevorderen de aanmaak van serotonine, en die stof bevordert het welbevinden: je wordt er vrolijk van. Door een geleidelijke afgifte van de energie door spelt aan het lichaam zorgt spelt ook voor een ‘vlakke’ bloedsuikerspiegel. Je raakt dus beter verzadigd en dat gevoel blijft ook langer. Daarom is spelt zeer gezond!

Bewust

Bakker Korteweg, met vijf vestigingen in Dordrecht, is altijd op zoek naar nieuwe voedingstrends. De hedendaagse consument is zich veel meer dan vroeger bewust van wat hij eet, en wil ook de beste voedingsmiddelen die er zijn. De trend dat veel originele producten (zoals men ze vroeger maakte) beter zijn voor onze gezondheid dringt steeds meer tot de consument door. Dit resulteert in nieuwe producten zoals speltbrood, desembrood en allerlei andere authentieke soorten.

Bakker Korteweg gaat die uitdaging met het verleden graag aan.

Adressen

Bakker Korteweg is te vinden in Dordrecht op de volgende plaatsen:

Winkelcentrum Dubbeldam, Damstraat 2

Winkelcentrum Crabbehof, Oldenbarneveldplein 19

Winkelcentrum Sterrenburg, P.A. de Kokplein 130

Winkelcentrum Stadspolders, Pearl Buck-erf 75

Winkelcentrum Bieshof, van Eesterenplein 103

Bezorgdienst De Hoven, Visserstuin (Klein Dubbeldam) en en Plan Tij: bezorger@bakkerkorteweg.nl.

Meer informatie: www.bakkerkorteweg.nl en info@bakkerkorteweg.nl.