REGIO – Het is zaterdag 5 oktober Nationale Kringloopdag. Opnieuw & Co doet volop mee. In Zwijndrecht is er een grote rommelmarkt en in Dordrecht een kookbeurs. Daarnaast is er volop korting en een touringcar brengt de bezoekers gratis langs alle filialen.

Onlangs is alle verlichting bij Opnieuw & Co Zwijndrecht vervangen door led verlichting. Hiermee wordt jaarlijks 14.868 kWh bespaard oftewel9.970 kgminder CO2 uitstoot. Het ontlasten van het milieu is één van de doelstellingen van Opnieuw & Co. De nieuwe led verlichting en het organiseren van de grote rommelmarkt zijn voorbeelden van hoe Opnieuw & Co dat in de praktijk brengt. Wethouder duurzaamheid van Zwijndrecht, Henk Mirck, stelt de nieuwe led-verlichting in werking en verricht de opening van de rommelmarkt met ruim 70 kramen en een springkussen voor de kleintjes.

Hop-on-Hop-off

Tijdens de Nationale Kringloopdag is er van alles te beleven bij alle vestigingen van Opnieuw & Co. Er rijden dit jaar maar liefst drie bussen langs alle filialen om bezoekers gratis van het ene naar het andere filiaal te brengen. Vorig jaar was dat een succes en klanten hebben mede daardoor een gezellige kringloopdag beleefd. De drie bussen rijden steeds het rondje langs alle filialen in de volgorde: Dordrecht, Papendrecht, Ridderkerk, Barendrecht, Zwijndrecht en dan weer naar Dordrecht. De bussen rijden vanaf 09.30 tot 17.00 uur. Zie www.opnieuwenco voor een globaal busschema.

Keuken- kookbeurs

Vanaf zaterdag 5 oktober is er bij Opnieuw & Co Dordrecht een enorm assortiment aan kookboeken, pannen en keukengerei te koop. Bovendien wordt er in de winkel gewokt en kunnen klanten gratis proeven. Op woensdag 9 oktober zijn er poffertjes voor maar 1,50 euro te koop. Klanten krijgen op deze dag 20 procent korting op bijna het hele assortiment. Dat maakt de Nationale Kringloopdag wel heel aantrekkelijk.

Helden

Het thema van de Nationale Kringloopdag is dit jaar: De Helden van de kringloop. Marcel van Goch, directeur van Opnieuw & Co legt uit: “De helden zijn natuurlijk mensen die spullen doneren aan Opnieuw & Co en onze klanten die gebruikte spullen kopen. Onze Batman, Mega Mindy en Superman zijn toch echt ook onze ruim driehonderd medewerkers. Zonder hen kunnen we onze sociale doelen niet realiseren. Hulde aan alle medewerkers, Drechtwerkers, vrijwilligers, scholieren en medewerkers van Bouman.”

Zie voor meer informatie de website