ZWIJNDRECHT – De winkel is al een tijdje open, maar met de officiële openingshandeling door burgemeester Schrijer is FRS Fietsen donderdag echt van start gegaan op zijn nieuwe locatie. Een heel bijzondere locatie: het opvallende witte kantoorgebouw aan het IJsselmeer bij Winkelcentrum Walburg. Waar tot voor kort nog medewerkers van Opmaat/Aafje kantoor hielden, staat nu een indrukwekkende collectie fietsen te pronken. (Foto: Thymen Stolk)

De mensen moeten nog even wennen aan de fietsenzaak op deze ongebruikelijke plek, vertelt eigenaar Farhad Hosseini. Hij haalde in 2004 het nieuws toen hij op 21-jarige leeftijd als één van eerste mobiele fietsenmakers van het land van start ging. Een paar verhuizingen later huurt hij nu de onderste twee verdiepingen van de opvallende kubus. De fietsen komen er heel mooi tot hun recht. Zo mooi zelfs dat fabrikanten Hosseini benaderen of hij hun merk wil gaan voeren, vertelt hij. ” Normaal is dat andersom.” De mensen die inmiddels langs zijn geweest, snappen waarom. En die presentatie wil de eigenaar nog mooier gaan maken. “Ik wil de verschillende merken hun eigen hoekje gaan geven met mooie beelden en banners, zodat het eigenlijk aparte winkeltjes in de winkel worden.” Het aanbod aan fietsen is nu al erg groot, maar op termijn wil Hosseini ook nog de tweede en derde verdieping gaan gebruiken. Plannen genoeg.

Acties

De komende tijd gelden er allerlei aantrekkelijke openingsacties. En deze hele maand nog is de fietsenzaak iedere werkdag geopend tot 20.00 uur. Kijk voor meer info op www.frsfietsen.nl. De winkel beschikt overigens ook over een professionele werkplaats met vakkundige monteurs.