DORDRECHT – “De klant verwacht steeds meer aandacht voor vers”, stelt supermarktondernemer Pel ’t Lam. Die aandacht is er in ruime mate als straks zijn vernieuwde Plus Bieshof opengaat. Dat gebeurt op feestelijke wijze op 23 oktober. Tot die tijd is de winkel gesloten voor een ingrijpende verbouwing. (Foto’s: Thymen Stolk)

Een enorme onderneming gaat het worden om de totale metamorfose van de supermarkt in Stadspolders in twee weken tijd af te ronden. Maar alles is goed voorbereid en woensdag stonden alle medewerkers in de startblokken voor de klus. Daarbij wordt ook het leeg gekomen pand van Videoland naast de Plus bij de winkel getrokken, waardoor die ongeveer een vijfde groter wordt. “De klant komt straks binnen op een prachtige versmarkt met bloemen, brood, vleeswaren/kaas, groente en vlees”, vertelt ’t Lam. “Je loopt bij binnenkomst als het ware over de markt. Eigenlijk versterken we hiermee waar we al goed in waren. Alles is in beweging in ‘food-land’ en daar moet je een antwoord op hebben. Je moet je onderscheiden. En dat gaan we straks zeker doen met de nieuwe Plus op de Bieshof.”

Lokaal en vers

De klant vindt smaak en beleving steeds belangrijker. Mooie verse producten krijgen dan ook een nog belangrijkere plaats in de vernieuwde winkel. Zoals het Lekkerlandervlees en heerlijke verse pasta’s en andere Italiaanse delicatessen. Ook de lokale kwaliteitsproducten blijven. Het assortiment wordt zelfs nog verder uitgebreid. Naast gebak van Brokking, chocolade van Olala Chocola, paardenworst van Kamps, Schapenkoppen van Bakkerij Van der Breggen en bier van de Dordtse stadsbrouwerij, gaat Plus Bieshof ook het beroemde ijs van Talamini verkopen. Na de versmarkt treft de klant natuurlijk het vertrouwde en ruime Plus-assortiment voor de dagelijkse boodschappen. Ook daar is na de verbouwing meer ruimte voor. Nog meer keuze dus.

Voorop lopen

Het is al weer bijna zeven jaar geleden dat Pel ’t Lam, ook eigenaar van de Plus in Dubbeldam, de winkel in de Bieshof overnam. “Dan is het sowieso wel tijd voor verandering”, vindt hij. “Het vrijkomen van het pand van Videoland was daarvoor meteen een mooie gelegenheid. Het is ons altijd gelukt om voorop te blijven lopen door te blijven investeren in onze winkels. Het is vervelend dat de winkel nu twee weken dicht is, maar de klant krijgt er iets heel moois voor terug.”

De feestelijke heropening van Plus Bieshof staat gepland voor woensdag 23 oktober. Vanaf 08.00 uur kan iedereen het resultaat komen bekijken. De opening gaat gepaard met diverse acties en proeverijen. Tot die tijd kunnen Plus-klanten natuurlijk gewoon terecht in de winkel aan de Dubbelsteynlaan-West in Dubbeldam.