DORDRECHT – De donkere dagen komen er weer aan. Als het buiten regent en donker is, moet het vermaak in huis zijn. En wat is er leuker dan gezellig aan tafel een spelletje spelen. En dan eens geen Monopoly, Risk of Kolonisten, maar een heus Dordt Spel. Vanaf 17 oktober bij boekhandel Vos & van der Leer.

Het Dordt Spel is een gezelschapsspel dat met z’n tweeën, maar ook met meerdere en zelfs in teams gespeeld kan worden. Het is een Triviant-achtig spel met een speelbord, pionnen (gekleurde schaapjes), vragenkaarten, dobbelstenen en het draait allemaal om de stad Dordrecht. De winnaar van het Dordt Spel hoeft niet per definitie degene te zijn die het meeste over Dordrecht weet. Door slim te spelen kun je ook winnen. Het spel heeft 275 spelkaarten met daarop vragen en opdrachten in vijf categorieën: Tekenen of uitbeelden, Waar of niet waar, Vragen, Interview en Raden maar. Degene die de meeste antwoorden juist heeft is een echte Schapenkop. Op de achterkant van het bordspel kunnen kleinere kinderen de Dordtrace spelen, een variant op Ganzenbord.

Het spel is te koop vanaf 17 oktober in de winkels van boekhandel Vos & van der Leer op Voorstraat 258-a, en in winkelcentra Sterrenburg en Bieshof. Het spel kost 22,50 euro.