DORDRECHT – Terwijl zuidelijk Nederland carnaval viert, viert Merz zijn eigen Merztival. Het hele weekend lang is er livemuziek. De entree is 2 euro per dag.

Het programma:

Vrijdag 8 februari

21.00 uur: Thom Hoorweg

Na maanden van plannen, repeteren en opnemen is eindelijk de tijd gekomen om naar buiten te treden met zijn muziek. Bijna alle stukken zijn zelf geschreven en de covers zijn totaal anders dan iedereen ze kent.

22.30 uur: T-Bone Twisters

De band met Johan Struik (zang en gitaar), Timothy van der Holst (drums), Ton van der Kolk (bas) en Randy Derkhof (zang en gitaar), speelt nog sporadisch zijn mix van oude rock ’n roll, wat rhythm & blues, een scheutje soul en een vleugje country.

00.15 uur: Tess and the Chiefs

Tess won in 2005 het JSF en scoorde meerdere hits in de Kids top 20. Nu in een volwassen band met tweelingbroer Joel, gitarist Dusty Ciggaar, bekend als Rhythm Chief, diens broer Darryl als drummer en Bill Mookhoek op bas.

Zaterdag 9 februari  

21.00 uur: Silver Linings (akoestisch)

Begonnen als een toevallig studioproject, nu een volwaardige band die een cocktail serveert van pop/punkrock, powerpop, rock en hardrock.

22.15 uur: Zest

Deze coverband uit Dordt speelt nummers van Doe Maar, via U2 tot de Red Hot Chili Peppers.

00.30 uur: B-Where

Pop/rockcoverband uit Rotterdam sinds 1987.

Zondag 10 februari

16.00 uur: Roadside Romeo 

Vijf oude rotten uit de regionale muziekscene met een eigen blues-based rocksound ontwikkeld, gebaseerd op classic rock en elektrische en akoestische blues.

17.30 uur: Mudbone (foto)

In de 90’s ontstaan uit diverse rock- en coverbands, maar sinds 2004 stort Mudbone zich op de blues. Rauwe eigen bluessongs kunnen de Merztivalvierders verwachten.