DORDRECHT – Ruim een maand geleden verhuisde ‘nJoy Chocolate van de Vriesestraat naar een ruimer pand op de Voorstraat-West, recht tegenover het oude Stadhuis van Dordrecht. Een verhuizing die eigenaars Jan Somers en Corinne Vermeij vele nieuwe mogelijkheden biedt. (Foto: Thymen Stolk)

De meest in het oog springende verandering bij de chocoladewinkel is de uitbreiding met een Chocolate Room. Hier kan genoten worden van liefst twaalf soorten warme chocolademelk (onder meer puur, melk, wit, 70 of 80 procent cacao, caramel- en cappuccino-varianten) en de uitgebreide koffie- en theekaart van ‘buurman’ Simon Levelt. “Eigenlijk wilden we dit al vanaf het moment dat we een winkel openden”, zegt Corinne. “Maar nu is er pas de ruimte voor. Het is echt super. Dit nieuwe pand voelt aan als een jas!”

Patisserie

In de ‘chocoladekamer’ kunnen de gasten ook genieten van een steeds verder uitbreidend assortiment gebak, of beter gezegd: mooie patisserie op basis van chocolade. Alle bezoekers krijgen bij een warm drankje een stukje Joyce aangeboden. Corinne: “Dat is een brownie waarin je niet op zoek hoeft te gaan naar de chocolade.” Ter gelegenheid van de heropening op de nieuwe plek heeft ‘nJoy Chocolate een leuke actie met de smakelijke assortimentsdozen. In deze dozen met een ruime selectie uit het atelier van meester-chocolatier Jan Somers zitten tot het eind van het jaar blokjes met letters. Wie de J van Joy of de C van Chocolate aantreft, krijgt gratis warme chocolademelk aangeboden. De vinders van de gouden J of C winnen een zeer speciale prijs: een bezoek voor twee personen aan de chocoladefabriek van Callebaut in Wieze, België. De dozen van 12,50 euro zijn daarmee ook extra leuk om cadeau te doen.

Terras

Vermeij en Somers zijn zeer verheugd over de “geweldige plek” waar ze sinds kort zitten. Ze barsten van de plannen. Nog meer patisserie, in januari willen ze starten met High Chocolates en komend jaar komt er een terras op de brug naar het Stadhuisplein. De vergunning is al binnen.

‘nJoy Chocolate is te vinden aan de Voorstraat 320 en is geopend van dinsdag tot en met zondag. Meer info: www.njoychocolate.nl.