Wordt fysiotherapie vergoed in 2014?
Ja, uit het aanvullende verzekeringspakket. Bij een goede aanvullende verzekering hoeft fysiotherapie niks te kosten.
Wanneer wordt fysiotherapie niet meer vanuit het aanvullende pakket vergoed?
Na een operatie of bij een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen uit het aanvullende pakket vergoed. Daarna wordt de vergoeding vanuit de basisverzekering voldaan, waarbij wel het eigen risico wordt aangesproken.

Dus voor 20 of meer behandelingen verzekeren?
Als iemand verwacht fysiotherapie nodig te hebben in 2014 is het aan te raden om een aanvullende verzekering te nemen. Als u bijvoorbeeld na een operatie voor minder dan 20 behandelingen bent verzekerd, moet u het aantal behandelingen tot en met de 20e zelf voldoen.

Waar kan ik meer informatie krijgen?

Uw fysiotherapeut staat klaar voor een duidelijke uitleg over vergoedingen en de beschreven klachten.

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?
Nee, meestal niet. Na een operatie, chronische indicatie of behandeling aan huis is dit wel het geval.

 

Vijf vragen over FysioDordt e.o.

Wat is de coöperatie FysioDordt e.o.?

De Coöperatie Fysiotherapie Dordrecht en Omstreken u.a., kortweg FysioDordt e.o., is een samenwerkingsverband van eerstelijns fysiotherapeuten in Dordrecht e.o

Wie zijn er aangesloten bij FysioDordt?

Inmiddels 29 praktijken. Met een gemiddelde van 3 à 4 medewerkers per praktijk zijn er een kleine 100 aangesloten fysiotherapeuten in de regio. Op de advertentie hiernaast zijn een aantal praktijken zichtbaar welke aangesloten zijn bij FysioDordt e.o. Op www.fysiotherapiedordt.nl staat een overzicht.

Wat is de meerwaarde van FysioDordt?

Het doel van FysioDordt e.o. is kwalitatief goede, innovatieve en uniforme fysiotherapeutische producten en diensten aan te bieden. Hierbij behoudt en versterkt elke aangesloten praktijk zijn eigen identiteit. Ook bevinden zich aangesloten praktijken in de directe omgeving van Dordrecht, in Papendrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Graafstroom, waar nauw mee samengewerkt wordt.

Welke activiteiten worden door FysioDordt georganiseerd?

Er wordt hard gewerkt om fysiotherapie in onze omgeving duidelijk op de kaart te zetten. Momenteel zijn er twee actieve projecten in samenwerking met de gemeente Dordrecht over valpreventie bij ouderen en een fitheidsscan voor de deelnemers van het 7×7 voetbal.
Welke specialisaties zijn er binnen FysioDordt aanwezig?
Diverse specialisaties, zoals fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie, bekken(bodem) therapie, kinderfysiotherapie, orofasciale therapie, oedeemtherapie, geriatrische fysiotherapie, handtherapie, bedrijfs- en arbeidstherapie, hart-, vaat- en longtherapie.