DORDRECHT – Uw Slager Versteeg uit Dordrecht is in de prijzen gevallen tijdens de nationale vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2015. De ingezonden producten van de slagerij op het Damplein werden bekroond met Goud.

Een team van deskundige juryleden keurde de ingezonden rookworst op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie. Het behalen van een onderscheiding is dan ook een erkenning van de kwaliteit en een waardering voor het vakmanschap van deze ambachtelijke specialist. De rookworsten worden gemaakt volgens traditionele receptuur, gemaakt in de ambachtelijke rokerij. “Wij geven aandacht aan het product. De rookworst wordt met liefde voor het vakmanschap gemaakt. Wij zijn trots op onze rookworst en dat proef je”, aldus slager Henk Versteeg.

De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad is de grootste nationale Gelderse Rookworstwedstrijd voor innovatieve rookworstproducten. Slagers en worstmakers uit heel Nederland krijgen tijdens deze wedstrijd de kans om nationale waardering te oogsten voor hun vakkundigheid.