DORDRECHT – Wat begint met een ingenieuze poging tot liquidatie op het industrieterrein de Dordtsche Kil, ontwikkelt zich tot een spannende strijd om het bezit van belangrijke kennis over kunstmatige intelligentie. Afgelopen zondag lichtte de Dordtse auteur Thon Schreuders een tipje van de sluier op tijdens een drukbezochte boekpresentatie aan de Voorstraat 125.

 

De onthulling van het boek ‘De inhoud van alles’ bracht zoveel publiek op de been, dat een deel van de toehoorders genoegen moest nemen met een staanplaats. Het mocht de sfeer niet drukken. Toen de bevlogen auteur aan het eind van de presentatie de eerste bladzijden van de wetenschappelijke thriller voorlas, was het muisstil in de zaal. Met het spannende intro nam Thon Schreuders iedereen mee in de eerste scene van een bloedstollend avontuur.

 

Thon Schreuders is een geboren en getogen Dordtenaar. Hij werkte onder andere als fysiotherapeut, haptonoom, loopbaanadviseur en hoofd personeelsvoorziening.

De dag na zijn 65e verjaardag begon Thon Schreuders met schrijven. “Dit boek is door mij geschreven als een soort saucijzenbroodje. Een lekker luchtige buitenkant met een pittige vulling,” aldus Schreuders, die de eerste exemplaren van het boek overhandigde aan dochter Femke van Dam en stadsdichter Pieter Breman, die beide garant stonden voor de redactie van het boek.

 

Ook uitgever Eric Jan van Dorp kon tevreden zijn. De enthousiaste  presentatie van zijn auteur zorgde voor een stormloop op een gesigneerd exemplaar. Vrijwel iedereen verliet de zaal met ‘De inhoud van alles’ onder de arm. Het boek ‘De inhoud van alles’ is te verkrijgen via elke lokale (en online) boekhandel.

Het boek De inhoud van alles