DORDRECHT – Het muziekweekend van het Big Rivers Festival wordt dit jaar voorafgegaan door een bijzonder en nieuw programmaonderdeel: Rock the Garden. Op donderdagavond 14 juli wordt het gegarandeerd rocken en swingen in de Grotekerkstuin, gezien de acts die in ieder geval al bekend zijn: Barry Hay (Golden Earring) en Waylon. Meer namen volgen. Deze (betaalde) concertavond is een initiatief van drie Dordtse horecaondernemingen en de Stichting Vrienden van Big Rivers. Een initiatief dat natuurlijk kan rekenen op veel bijval van de festivalorganisatie. “We zijn er supertrots op dat we deze avond aan de programmering hebben kunnen toevoegen”, zegt festivaldirecteur Bas de Zwart.

Toen de Dordtse horecaondernemingen Dolhuis, Merz en Kothinsky met het plan voor Rock the Garden aanklopten bij de Vrienden van het Big Rivers Festival hoefden die niet lang na te denken. Samen werd het idee verder uitgewerkt en tijdens Big Rivers 2016 wordt het meteen aan het programma toegevoegd. “Een topavond die voor de Big Rivers-fans een prachtige uitbreiding is”, stelt De Zwart.

Early bird

Voor het evenement op donderdag 14 juli wordt de Grotekerkstuin ‘afgehekt’. Vanaf 17.00 uur is de tuin open. De optredens beginnen om 18.30 uur. De ‘early bird’-tickets gaan, zolang de voorraad strekt, voor 22 euro over de toonbank. De normale tickets kosten 27,50 online en aan de kassa 32,50. De Zwart hoopt natuurlijk op een afgeladen tuin. Voor de horecaondernemers die hun nek uitsteken, maar ook voor het festival zelf, dat bij een succesvolle eerste editie van Rock the Garden wat broodnodig vet op de botten kan kweken, aldus de festivaldirecteur.

Barry Hay

De line-up is nog niet helemaal compleet, maar met Barry Hay en Waylon staat er al vast een stevig en aantrekkelijk fundament. De Golden Earring-voorman komt niet met de legendarische Haagse rockband naar Dordrecht, maar met zijn Barry Hay Flying V Formation. Deze band staat garant voor dezelfde rauwe live-energie die we al gewend zijn van de Earring. Hay zelf zegt over deze band: “We are going to blow you away! Flying V Formation is in orbit!” Kortom: een duizelingwekkende rockshow.

Waylon

Waylon is de andere grote naam die bekend gemaakt is. Hij maakte naam met de hit-albums Wicked Ways en Heaven After Midnight en werd in 2014, als lid van de Common Linnets, tweede op het Eurovisie Songfestival. Met zijn soulvolle countrypop timmert hij sinds zijn deelname aan Holland’s Got Talent met succes aan de weg. Zo was hij in 2009 de eerste Nederlander die op het befaamde Motown-label tekende en sindsdien maakt Waylon deel uit van de top van het nationale popcircuit.

Binnenkort wordt nog een voorprogramma bekend gemaakt. Tickets zijn te bestellen via www.bigrivers.nl.