DORDRECHT – Bij RCD werden de afgelopen tijd veel kampioensfeestjes gevierd. Uiteraard was er de kampioenstitel van RCD 1. Afgelopen maandag werd die behaald en promoveert het team naar de derde klasse. Maar ook de jeugd deed in de afgelopen competitie goede zaken.

RCD D2 mocht half april al het kampioenschap vieren. Met de 0-4 overwinning in de uitwedstrijd tegen Alblasserdam D2 was het zover. In die wedstrijd lag de bal al binnen 15 seconden in het net van de tegenstander. De jongens van D3 zijn dit seizoen ongeslagen kampioen geworden. Er werd zeven keer gewonnen en drie keer gelijk gespeeld.

In de sloot
De meiden van RCD MC2 hebben zich naar de top gevochten. Een aantal weken geleden werd duidelijk dat het kampioenschap behaald werd. Het feest viel toen echter in het water omdat de tegenstander niet op veld verscheen. In Heukelem, een wedstrijd later, konden de meiden alsnog het kampioensfeest vieren. Na een spannende wedstrijd, met een overwinning van 4-5 sprongen ze samen met trainers John en Henri de sloot in. F6G was al kampioen, maar moest nog één wedstrijd winnen om ongeslagen kampioen te worden. De spanning was te voelen en veel publiek kwam kijken. Helaas konden ze de laatste wedstrijd niet omzetten in een overwinning, maar het kampioenschap was binnen en dat hebben ze gevierd samen met de leiders Werner en Ahmet.