DORDRECHT – Voor een onvervalste Drechtstedenderby is Sportcomplex Stadspolders in Dordrecht komende zaterdag ‘the place to be’, als thuisclub Oranje Wit het opneemt tegen het Zwijndrechtse VVGZ. Het wordt de confrontatie tussen de nummers vier en zeven, waarbij Oranje Wit drie punten meer kent.

Koploper in 2D Heerjansdam ontvangt op eigen veld Piershil. Pelikaan gaat op bezoek bij DCV terwijl Papendrecht gastheer is van Spirit.

In 3C is de spanning om te snijden en de kraker tussen ranglijstaanvoerder Drechtstreek en runner- up IFC is derhalve het aansprekende affiche. Het verschil tussen beide teams is slechts drie punten. Achtervolger op plaats nummer drie Wieldrecht, in punten gelijk met IFC weet zich Ameide als tegenstander.

In vierde klasse E  komt koploper Willem II naar Dordrecht en kruist de degens met het als tweede geklasseerde DFC. Voor de Dordtenaren is het zaak die tweede plaats te koesteren, immers deze positie geeft aan het einde van het seizoen toegang tot de nacompetitie.

Bij de zondagamateurs mag de hekkensluiter in de tweede klasse E Dubbeldam in actie komen tegen VOAB. Derde klasser RCD, afgelopen maandag nog winnaar van de tweede periode, is daarom al verzekerd van nacompetitie. Nu het feestgedruis is verstomd richt de focus zich op Maasstad/Tediro. In 4C tenslotte blijft het niet te voorspellen wie aan het einde van de rit met de titel aan de haal gaat. Het onderlinge verschil tussen de top zes, waartoe ook SC Emma behoort, is maar klein. Gesta moet het volgende slachtoffer gaan worden voor de Dordtenaren om mee te blijven draaien in het algemeen klassement en de derde periodetitel in het bijzonder.

Programma zaterdag 22 april

Derde Divisie A:

FC Rijnvogels-ASWH

1C:

Oranje Wit-VVGZ

2D:

DCV-Pelikaan

Heerjansdam-Piershil

Papendrecht-Spirit

3C:

Ameide-Wieldrecht

IFC-Drechtstreek

Streefkerk-ZBC’97

De Zwerver-EBOH

4E:

DFC-Willem II

GSC/ODS-ONI

Programma  zondag  23 april

Hoofdklasse B:

IFC-OSS’20

2E:

Dubbeldam-VOAB

3D:

RCD-Maasstad Tediro

4C:

SC Emma-Gesta