DORDRECHT/RIDDERKERK – Svenscar heeft donderdag vijf Volvo’s V40 afgeleverd aan TrainGroup. De medewerkers van Train Group toonden zich zeer tevreden met de keus voor deze auto’s.

TrainGroup, gevestigd in Ridderkerk, is een uniek bedrijf. Het bedrijf levert een uitgebreid dienstenpakket aan goederenvervoerders op het spoor. Directeur-eigenaar Martijn Loois: “Wat andere bedrijven doen voor bijvoorbeeld het goederenvervoer in de lucht, doen wij expliciet voor het spoor. Wij kunnen de vervoerders op verschillende manieren ondersteunen. Met werkmaatschappij TrainStaffing zorgen wij voor internationale machinisten die vanuit Nederland naar België, Duitsland of beide landen kunnen rijden. Hier fungeren we als een uitzendbureau voor gekwalificeerd personeel. Met TrainSupport zorgen wij voor de afhandeling van het transport in de havengebieden. Het goederenvervoer werkt sinds de Betuweroute met elektrische locs, maar voor het laatste stukje – de last mile – is een dieselloc nodig, anders kunnen de wagons vanwege de bovenleiding niet worden gelost. Daartoe beschikken we over drie locs in Rotterdam en één in Vlissingen. Uiteindelijk groeien we door naar zes locs.”

Alleen al voor de machinisten zijn auto’s nodig om naar het vertrekpunt van de trein te kunnen rijden. Daar zijn sinds donderdag 19 december vijf Volvo’s V40 voor beschikbaar. Deze werden die avond afgeleverd door verkoopadviseur Guido Revet van Svenscar. Dat geldt ook voor een Volvo V40XC voor de rondreizende veiligheidsfunctionaris en een Volvo V60 Plug-in Hybrid voor Martijn Loois zelf. TrainGroup profiteert nog net van het maximale fiscale voordeel van deze zuinige en milieuvriendelijke Volvo’s. “Dankzij de welwillende medewerking van Guido Revet is het allemaal op tijd gelukt”, aldus Loois.