DORDRECHT – Met het einde van de reguliere competitie in zicht is het bijna tijd om de prijzen te gaan verdelen. In de zaterdag eerste klasse C gaat de nummer vier Oranje Wit op eigen veld strijden met koploper Kloetinge. De Dordtenaren hebben vier punten achterstand op de Zeeuwse ranglijstaanvoeder. VVGZ mag op bezoek bij runner-up Rijsoord.

In 2D heeft de leider in het algemeen klassement Heerjansdam slechts twee punten voorsprong op naaste belager Nieuwenhoorn. De Dammers gaan op verplaatsing naar het als derde gerangschikte Hellevoetsluis, dat drie punten minder heeft. Het wordt zeker geen simpele middag voor Heerjansdam, want Hellevoetsluis klopte in het voorbije weekend Nieuwenhoorn. Heerjansdam is derhalve gewaarschuwd.

In 3C is het ook spannend en blijft de vraag wie de champagneflessen mag gaan ontkurken. Drechtstreek gaat nog aan kop, maar voelt de hete adem van Wieldrecht in de nek. Slechts een enkel punt is het verschil tussen beide clubs. Wieldrecht treft HSSC’61 aan de Dordtse Smitsweg terwijl Drechtstreek in en tegen Ameide speelt. In Zwijndrecht staat de stadsderby tussen Groote Lindt en het tegen afzink strijdende ZBC’97 op het programma. DFC is in de vierde klasse E reeds zeker van deelname aan de play-offs om promotie naar de derde klasse. Het binnenhalen van de laatste periode zou een prima beloning zijn voor de strijd die de formatie van coach Danny Slegers dit seizoen heeft laten zien.

In het zondagvoetbal weet Dubbeldam zich na vorig weekend gedegradeerd uit de tweede klasse. De laatste thuiswedstrijd in deze afdeling is tegen Zeelandia Middelburg. In 4C vergooide SC Emma de titelkansen door het 4-2 uitverlies bij DIA. Komende zondag komt klassementsleider UVV’40 naar de Reeweg. In 5B kan OMC, nu de titel niet meer te behalen valt, zich focussen op de nacompetitie. Tegenstander Wernhout zou zelf bij een zege en een verliesbeurt van koploper SAB op het Dordtse SSW nog een beslissingswedstrijd om het kampioenschap kunnen afdwingen.

Programma zaterdag 6 mei

Derde Divisie A:

Scheveningen-ASWH

1C:

Oranje Wit-Kloetinge

Rijsoord-VVGZ

2D:

NSVV-Pelikaan

Papendrecht-Alblasserdam

Hellevoetsluis-Heerjansdam

3C:

Wieldrecht-HSSC’61

Groote Lindt-ZBC’97

IFC-VVAC

Ameide-Drechtstreek

De Alblas-EBOH

4E:

Dubbeldam-Oosterhout

DFC-ONI

GSCODS-Noordeloos

Programma zondag 7 mei

Hoofdklasse B:

Groene Ster-IFC

2E:

Dubbeldam-Zeelandia Middelburg

3D:

DHZ-RCD

4C:

SC Emma-UVV’40

5B:

Wernhout-OMC

SAB-SSW