DORDRECHT – Zoals al vele jaren wordt zaterdag 13 mei op de Reeweg Oost weer een groot opgezette braderie gehouden, deze keer een aantal weken eerder dan in voorgaande jaren.

Zoals elk jaar wordt de Reeweg afgesloten voor verkeer vanaf de kruising met de Oranjelaan tot aan de Balistraat. Parkeergelegenheid is er bij de katholieke begraafplaats. De winkeliers van de Reeweg zullen met veel verschillende kramen op straat staan. Dit jaar is er ook weer een aantal nieuwe winkeliers: Günther (opticiën) heeft een nieuwe eigenaar, Mirakel (hobby- en knutselwinkel) is gevestigd in het pand waar voorheen Trias was gevestigd en De Tweeling (meubelrestauratie) heeft sinds kort ook een vestiging op de Reeweg.

Moederdag

Naast de gevestigde winkeliers zijn er ook veel ondernemers van buitenaf die een kraam op de braderie hebben. Voor de kinderen zijn er leuke attracties, zoals een springkussen, pony rijden, een bungeetrampoline en nog veel meer. Het is de zaterdag voor Moederdag, dus een mooie gelegenheid om een leuk Moederdagcadeau te scoren. Een mooie bos bloemen bij Flora Calendula of een lekker wijntje bij Gall & Gall. Voor het ontbijt op Moederdag kunnen bezoekers bij Bakker van der Breggen terecht, voor Hollandse aardbeien en asperges bij Verswinkel In de Bogaard en voor een goed stukje vlees bij Slagerij van Nugteren. Reden genoeg om zaterdag op de Reeweg te gaan kijken.