DORDRECHT – Na drie weekenden van bekervoetbal gaat nu eindelijk de competitie van start. In de zaterdag eerste klasse B opent de kampioen van de tweede klasse, Heerjansdam, het bal met een thuiswedstrijd tegen Kloetinge. Oranje Wit heeft in Poortugaal Oude Maas als tegenstander, terwijl voor VVGZ het uittreffen met Deltasport op het programma staat.

In de tweede klasse F mag promovendus en de kampioen in de derde klasse van vorig Drechtstreek het seizoen van start gaan met een duel op eigen bodem als Brederodes op bezoek komt. Papendrecht reist af naar Gorinchem, waar SVW wacht. Pelikaan gaat op verplaatsing naar Nivo Sparta.

Tholense Boys verwelkomt in 3B het Dordtse Wieldrecht. In de derde klasse C speelt het gepromoveerde DFC een uitwedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht bij IFC. EBOH opent het seizoen aan de Schenkeldijk met de streekderby tegen Alblasserdam. De Zwijndrechtse vertegenwoordigers Groote Lindt en ZBC’97 spelen thuis tegen respectievelijk Streefkerk en Vuren. In de vierde klasse C kruist GSC/ODS de degens met Oosterhout en is Dubbeldam in Gravenmoer gekoppeld aan ONI.

Bij de zondagclubs maakt Pippy Pruymboom als de nieuwe trainer bij het in de  derde klasse D acterende RCD zijn competitiedebuut met een thuisontmoeting tegen BZC/Zuiderpark. Dubbeldam is in deze afdeling gastheer van Kethel Spaland. In vier C staat voor SC Emma een openingsduel met Righ’Oh op het programma, terwijl  het naar deze klasse gepromoveerde OMC de competitie opent bij RFC en reist daarvoor af naar Raamsdonkveer. In 5c spelen SSW en GSC/ODS uit bij Welberg en Rimboe.

Het programma:

Zaterdag 23 september

Derde Divisie A:

ASWH-Quick Boys

1e Klasse B:

Oude Maas-Oranje Wit

SV Deltasport-VVGZ

Heerjansdam-Kloetinge

2e Klasse F:

SVW-Papendrecht

Drechtstreek-Brederodes

Nivo Sparta-Pelikaan

3e Klasse B:

Tholense Boys-Wieldrecht

3e Klasse C:

IFC-DFC

EBOH-Alblasserdam

Groote Lindt-Streefkerk

ZBC’97-Vuren

4e Klasse C:

ONI-Dubbeldam

GSC/ODS-Oosterhout

 

Zondag 24 september

Hoofdklasse B:

Halsteren-IFC

3e Klasse D:

RCD-BZC/Zuiderpark

Dubbeldam-Kethel Spaland

4e Klasse C:

SC Emma-Right’Oh

RFC-OMC

5e Klasse B:

Welberg-SSW

Rimboe-GSC/ODS