DORDRECHT – Met een grote herfstmarkt in Polder de Biesbosch viert zorgboerderij De Veldlinden vrijdag 20 oktober het 10-jarig jubileum. In een tijd dat zorginstellingen het loodzwaar hebben is De Veldlinden alleen maar gegroeid.

“Ik ben helemaal niet belangrijk. Het moet niet over mij gaan. We hebben zoveel te danken aan al onze vrijwilligers en sponsors. Zonder hen ben ik nergens”. Aan het woord is zorgboerin Yvonne in ’t Veld. Ruim tien jaar geleden turnde ze haar boerderij om in een zorgboerderij: “Mijn drijfveer? Mensen met een geestelijke- of lichamelijke beperking een zinvolle tijdsbesteding bieden. Dat kan hier.”
De cliënten van Syndion, die dagelijks op De Veldlinden werken, worden hulpboeren genoemd: “Op een boerderij is altijd werk te doen. Zaaien, oogsten, dieren verzorgen, elke dag weer. Natuurlijk heb je ook een verantwoordelijkheid. Het gaat om kwetsbare mensen en als daar iets mee gebeurt moet je wel weten wat je moet doen. Gelukkig gebeurt dat weinig, omdat we hier met z’n allen zorgen voor een sfeer waarin iedereen zich op z’n gemak voelt.”

Lees het hele artikel in de woensdageditie van Dordt Centraal.