DORDRECHT –  In het noorden van Nederland zijn er al jaren succesvolle jongenskoren, zoals het Kampen Boys Choir en het Roder Jongenskoor. Nu krijgt ook Dordrecht weer een jongenskoor van kwaliteit. Op vrijdag 17 november is er een open repetitie van het Dordrecht Boys Choir. Dit klassieke jongenskoor in oprichting staat onder leiding van professionele musici en wil klassieke koorzang door jongens terug naar Dordrecht brengen.

Tijdens de open repetitie zijn jongens vanaf 6 jaar met hun ouders welkom om klassieke koorzang naar Engels voorbeeld te ontdekken. Dordrecht Boys Choir is een initiatief van Stichting Koorschool Dordrecht, die kinderen weer in aanraking wil brengen met klassieke koorzang. Uniek voor de regio is het klassieke repertoire. Er is grote aandacht voor kwaliteit en stemscholing. De koorschool plaatst zich in een lange Dordtse traditie van koorzang van hoge kwaliteit die reeds in de middeleeuwen begon en nu nog steeds actueel is.

Vrijdag 17 november, 17.00 uur. Antoniuskerk, Burgemeester de Raadtsingel 45, Dordrecht. Aanmelden kan via info@koorschooldordrecht.nl.