DORDRECHT – Bij de lokale clubs uitkomend in de eerste klasse B heeft nummer vijf Heerjansdam zaterdagmiddag uitverplichtingen bij het laaggeklasseerde Nieuwenhoorn. Als nummer acht van de afdeling wacht Oranje Wit in Rotterdam koploper SC Feyenoord. De Rotterdammers zijn dit seizoen heer en meester en lijken freewheelend af te stevenen op de kampioenstitel. Nummer tien VVGZ krijgt het als voorlaatste gerangschikte Bruse Boys op visite.

In 2F is nummer drie Papendrecht gastheer van het negen plekken lager staande Meerkerk. Nummer drie Drechtstreek gaat op verplaatsing in Wijk en Aalburg bij Wilhelmina’26 de strijd aan met de nummer tien. De respectievelijke nummers acht en negen, Pelikaan en Woudruchem, ontmoeten elkaar op Zwijndrechtse bodem.

Wieldrecht treft in 3B aan de Smitsweg als nummer drie het Zeeuwse Rillandia.In 3C speelt runner-up ZBC’97 de topper tegen het achtervolgende Dordtse EBOH. Maar één punt in het voordeel van de Zwijndrechtenaren is het verschil tussen beide clubs. DFC, de laatste weken goed bezig met punten pakken speelt het uitduel bij klassementsaanvoerder De Alblas. Een lastige opgave derhalve voor de mannen van trainer Danny Slegers.

In de vierde klasse C staat voor het prima acterende GSC/ODS, derde in het algemeen klassement de uitwedstrijd bij Unitas’30 op de rol. De opponent uit Etten-Leur is zevende. Het één positie onder GSC/ODS staande Dubbeldam speelt aan de Schenkeldijk de thuisconfrontatie met The Gunners

Bij het zondagvoetbal is er voor de neutrale voetballiefhebber de keuze uit enkele leuke duels. Zo kruist in 3D nummer drie Dubbeldam aan de eigen Schenkeldijk de degens met koploper Virtus. RCD, als nummer vier genoteerd, moet niet al te veel problemen gaan ondervinden met het laag gestationeerde Pretoria.

In 4C springt de Dordtse stadsderby tussen SC Emma en OMC in het oog. Emma begint als zesde aan deze ontmoeting. OMC is dertiende en voorlaatste. In 5B komen aan de Zeehavenlaan de beide Dordtse vertegenwoordigers SSW (achtste) en GSC/ODS (vierde) tegen over elkaar te staan.

Het programma ziet er als volgt uit:.

Zaterdag 25 november

Derde Divisie A:

Jong Almere City FC-ASWH

1e  klasse B:

Nieuwenhoorn-Heerjansdam

SC Feyenoord-Oranje Wit

VVGZ-Bruse Boys

2e klasse F:

Papendrecht-Meerkerk

Wilhelmina’26-Drechtstreek

Pelikaan-Woudrichem

3e klasse B:

Wieldrecht-Rillandia

3e  klasse C:

Leerdam Sport-Groote Lindt

ZBC’97-EBOH

De Alblas-DFC

Schelluinen-IFC

4e klasse C:

Unitas’30-GSC/ODS

Dubbeldam-The Gunners

 

Zondag 26 november

Hoofdklasse B:

Groene Ster-IFC

3e klasse D:

RCD-Pretoria

Dubbeldam-Virtus

4e klasse C:

SC Emma-OMC

5e klasse B:

SSW-GSC/ODS