DORDRECHT – Tijdens de Week van Gebed (18-26 januari) komen christenen in Nederland op vele plekken in het land samen voor bezinning en gebed voor elkaar, ons land en de nood in de wereld. Iedereen die mee wil bidden is van harte welkom.

De week wordt georganiseerd door de Evangelische Alliantie. Het thema is dit jaar: ‘Is Christus dan verdeeld?’, gebaseerd op de bijbeltekst uit 1 Korintiërs 1:13, waarin de oproep klinkt om eensgezind te zijn als christenen. Christelijke kerken van allerlei signatuur doen dan ook mee aan de gebedsweek. In Dordrecht zijn er elke avond interkerkelijke gebedsbijeenkomsten, die door gezamenlijk door de verschillende kerkgenootschappen zijn voorbereid.

Data

Op 18 januari organiseren jongeren in tientallen plaatsen in Nederland een Prayer Night, een speciale gebedsbijeenkomst voor en door jongeren. Ook in Dordrecht is er op zaterdagavond 18 januari een jongerengebedsavond in Bonfire, Wijnstraat 117. Inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Zondagavond 19 januari is er een gezamenlijke startavond in de Kruiskerk, Vrieseweg 64. Deze avond is voorbereid door het Evangelisch Contact Dordrecht en staat onder leiding van Joop Koens en Harm Jut. Aanvang om 20.00 uur. Vervolgens is er elke avond een gebedsavond in een andere wijk. Ze duren alle avonden van 20.00 tot 21.15 uur, met na afloop ontmoeting met koffie/thee: maandag 20 januari in Eljakim, Jan Ligthartlaan 3 (voor Land van Valk, Staart en Vogelbuurt), dinsdag 21 in Patrimonium (gem. Immanuel), Lange Breestraat 24-26 (Centrum), woensdag 22 in de Open Hof, Herschelstraat 27 (Sterrenburg), donderdag 23 in de Koloriet, Jac. Marisstraat 70 (een speciale avond voor Krispijn en Zuidhoven) en in Jozua, Sikkelstraat 2 (Dubbeldam en Stadspolders) en vrijdag 24 januari in de Andreaskerk, Jac. v. Heemskerckstr. 19 (Crabbehof en Wielwijk).

Informatie

Meer informatie op www.stadsgebeddordrecht.nl, www.weekvangebed.nl, www.facebook.com/KerkvoorKrispijn (over de avond in Koloriet) en bij Emmy Boor, emboor@nazarene.nl, tel. 6211487.