DORDRECHT – De jonge Dordtse kunstenaar Joris Kraaijestein opent op vrijdag 16 februari zijn eerste expositie met het thema ‘Ode aan de Vrouw’. Zijn schilderijen zijn tot 25 februari te zien in de Spring City Spa op de Voorstraat 280. “Ik ben een kunstschilder die alles maakt uit liefde voor de vrouw”, zegt hij zelf.

Na een jaar werken aan zijn kunstwerken, voornamelijk naaktportretten van vrouwen, vond Kraaijestein in de spa de perfecte expositie ruimte. “Deze plek staat, net als mijn kunst, in het teken van de liefde voor de vrouw. Daarom besloot ik Wouter van der Spoel te vragen om mijn kunst hier te mogen exposeren. Aangezien hij meer wil zijn dan alleen een spa, namelijk ook een plek waar mensen samen komen, paste dit perfect.”

De schilderijen komen te hangen op de tweede verdieping van de spa. De industriële vormgeving van de ruimte biedt een mooi contrast met het kleurrijke werk van de kunstenaar. “Mijn werk is een mix van verschillende moderne kunststromingen. Dit staat lijnrecht tegenover de betonnen en nog niet afgewerkte ruimte waar mijn schilderijen komen te hangen.”

De opening van de expositie is morgenavond om 19.00 uur.