DORDRECHT – Na de succesvolle editie van vorig jaar wordt op 15 en 16 juni wederom het DFC-ABC den Hartog Jeugdtoernooi georganiseerd. We blikken vooruit op deze editie met hoofdsponsor Michael Weeda van ABC den Hartog verhuizingen (links) en toernooidirecteur Patrick van de Wetering.

Hoe en waarom zijn jullie bij dit toernooi betrokken geraakt?

Michael: “Dit is min of meer vanzelf gelopen na overleg met Eveline in ’t Veld. Ik ben al hoofdsponsor van DFC en dit toernooi voor de jeugd sloot daar perfect bij aan.”

Patrick: “We zagen dat de toernooien van GSC/ODS altijd goed liepen en hadden het idee dit ook bij DFC neer te willen zetten. En zo geschiedde.”

Wat is je connectie met DFC?

Michael: “Mijn vader heeft vroeger bij DFC gespeeld en zelf heb ik bij de veteranen een balletje getrapt. Toen mijn zoon Jan 10 jaar geleden bij de kabouters wilde gaan voetballen kwamen we uiteraard weer bij DFC terecht.”

Patrick: “Ik heb op 11-jarige leeftijd als D-pupil de overstap naar DFC gemaakt. Vanaf mijn 18e jaar, nu dus al 24 jaar lang, ben ik jeugdtrainer.”

De editie 2017 was een succes. Dit jaar hetzelfde recept?

Michael: “Ja, 2017 was een supertoernooi, maar we pakken het nog groter aan nu. Ons beroemde foodcourt is verplaatst en daar komt een podium bij, waar dit jaar minstens achtzangers het publiek gaan vermaken. En een mystery guest komt er ook nog bij.”

Patrick: “Het aantal teams gaat van 47 naar 74 teams dit jaar, er is zelfs een wachtlijst voor clubs die mee willen doen. Ook voor de niet spelende kinderen word er dit jaar nog meer georganiseerd. Naast het springkussen van verleden jaar zal er nu ook een clown aanwezig zijn.”

Wat maakt dit toernooi zo bijzonder?

Michael: “De sfeer en de ambiance. Anders dan bij andere toernooien is er heel veel vertier voor het publiek.”

Patrick: “Ongetwijfeld het foodcourt, een uniek concept dat je nergens anders vindt.”

Zonder mensen tekort te doen, maar wie is de stille kracht achter dit toernooi?

Michael: “Moeilijk, want er staat zo’n grote groep vrijwilligers, maar voor mij is dat Eveline in’t Veld. Zij regelt zoveel voor de club en voor dit toernooi, dat is echt bijzonder.”

Patrick: “Precies wat Michael zegt. De groep vrijwilligers is zo groot. Maar als ik denk aan het foodcourt, dan zijn voor mij Edwin Groenewoudt en Ron van Halen kanjers en vakmensen. Maar ook Rene Blankenstein en Lucas Rijnders die de techniek regelen zijn supervrijwilligers.”

Michael en Patrick willen tot slot nog één ding kwijt: “Noteer 15 en 16 juni vast in de agenda. We zien U graag langskomen bij het grootste en mooiste jeugdtoernooi van Dordrecht!”

Meer info: www.dfc-dordrecht.nl.