DORDRECHT – Men on the Moon opent vandaag om 17.00 uur bij de Grote Kerk het muziekweekend van Big Rivers met een tribute aan REM en tegelijkertijd doet coverband No Excuse dat op de Grote Markt. Het zijn de eersten in een indrukwekkende serie van rond de 150 acts die vandaag, morgen en zondag in de Dordtse binnenstad optreden op dertien verschillende podia. Keus genoeg dus, maar hoe voorkom je keuzestress? (Archieffoto: Rob van der Pas)

Het is erg veel, 150 acts, maar om het makkelijker te maken: voor blues moet je onder meer op de Statenplaats zijn en op de Grote Markt (op zaterdag latin), voor dance op het Bagijnhof, voor tributebands bij de Grote Kerk, voor jazz, soul, werelds en een vleugje blues op de Houttuinen, voor singer-songwriters op het Blauwpoortsplein en bij restaurant Post, voor aanstormend talent op de Raamstraat, de muziekliefhebber die graag verrast wordt moet een kijkje nemen op de Vismarkt, op de terrassen van het Scheffersplein kan je genieten van een breed muziekaanbod vanaf twee podia, bij Merz komt onder meer hiphop voorbij en voor de nachtbrakers onder ons zijn er nachtconcerten bij Visser’s Poffertjes.

Wat mag ik echt niet missen?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar de boekers deden wel wat voorzetjes: Danny Vera, De Likt en Ian Siegal op de Korte Kalkhaven, de tributes aan Prince en George Michael bij de Grote Kerk, Ntjam Rosie en BRUUT! met Steffen Morrison op de Houttuinen, Gerson Main en Michael Prins op het Blauwpoortsplein, Skeftum en Shortparis op de Vismarkt, Lewis Floyd Henry en Pilar McCarthy op de Grote Markt, Steely Fan, David Hillyard en Boerensyndicaat op het Scheffersplein/Groenmarkt, Jesus Volt en Leif de Leeuw Band op de Statenplaats, Pene Corrida en Radio Barba op de Raamstraat en Friends on Friday en Crazy on Big Rivers op het Bagijnhof. Ok, dat gaat dus al niet samen. Laat de angst om iets te missen dus maar gewoon varen. Geef je over aan het Big Rivers-gevoel en laat je vooral gewoon verrassen. Extra pluspuntje: het wordt prachtig festivalweer!

Waar vind ik de programmering?

Op www.bigrivers.nl vind je het blokkenschema per dag. En voor het gemak hebben we het complete programma vandaag nog een keer opgenomen in het hart van onze weekendeditie. Je kunt ook bovenaan aan de homepage van deze site klikken op de banner van Kuchentreff. Prettig (muziek)weekend!