DORDRECHT – De ijshockeyers van Dordrecht Lions spelen zaterdag tegen Tilburg Trappers, de nummer 6 van de Eerste Divisie. Ondanks een 3-1 overwinning afgelopen zaterdag in en tegen Leeuwarden, hebben de Dordtenaren de tweede plaats niet over kunnen nemen van Eindhoven Kemphanen. De Brabanders wonnen namelijk knap met 5-4 van koploper GIJS Groningen. (Foto: René Kamps)

Voor Tilburg Trappers staat er zaterdag veel op het spel. Ze staan nu zesde en als dit zo blijft beginnen ze de play-offs tegen nummer 3 (Dordrecht Lions?). Bij een nederlaag kunnen ze ingehaald worden door Nijmegen en is Eindhoven Kemphanen de opponent in de play-offs, iets wat de Tilburgers ongetwijfeld willen voorkomen. Dordrecht Lions is bij een overwinning zeker van een derde plaats. Bij een nederlaag en de laatste wedstrijd in Groningen tegen GIJS Groningen nog te goed, zou ook een vierde plaats nog tot de mogelijkheden behoren. In dat geval zou Heerenveen, waarvan dit seizoen twee keer werd verloren, de tegenstander kunnen zijn. Kortom, beide ploegen zullen ongetwijfeld vol voor winst gaan.

Matchis

De wedstrijd tegen Tilburg Trappers staat in het teken van het steunen van de Stichting Matchis, het Nederlands Centrum voor stamceldonoren. De speciaal gesponsorde shirts van de Dordtse spelers worden na de wedstrijd geveild. Vanaf 17.45 uur is er ook sponsorschaatsen door de jeugdleden. De wedstrijd begint zaterdag om 20.15 uur in de ijshal van de Sportboulevard. Entreeprijs is gratis, maar een gift voor de Stichting Matchis wordt op prijs gesteld