DORDRECHT – De afgelopen jaren zijn er op diverse locaties in Dordrecht muurschilderingen aangebracht. Inmiddels is de collectie groot genoeg om tours te organiseren langs deze kunstwerken. Iconoclash zal de eerste wandeltour houden op zaterdag 23 maart.

De muurschilderingen zijn onder andere gerealiseerd door Stichting Dordrecht Street Art (Iconoclash). De werken, die gemaakt zijn door verschillende kunstenaars, verfraaien niet alleen de stad, maar zorgen ook dat de graffitioverlast minder wordt. Graffitispuiters moeten het werk van anderen met rust laten. Zo werden een tijd geleden transformatorhuisjes van Stedin aangepakt om overlast te voorkomen. Daarnaast komen diverse doelgroepen in aanraking met kunst in de openbare ruimte.

Wandeltour

Om 12.00 uur start de tour vanaf het skatepark aan de Dokweg. De groep gaat langs de muurschilderingen en eindigt op het Energiehuisplein aan de Noordendijk. De locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tijdens de tour wordt er informatie gegeven over de kunstwerken. De ontwikkelingen van de muurschilderingen, weetjes en verhalen achter de werken. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur.

Aanmelden

De wandeltour kost 15 euro per persoon. Groepen tot en met vijf personen vanaf 75 euro per groep. Groepen van zes tot en met tien personen vanaf 15 euro per persoon en groepen van elf tot vijftien personen vanaf 165 euro per groep. Er kunnen maximaal vijftien personen deelnemen aan de tour. Als het maximum bereikt wordt is er de optie om zaterdag om 15.00 uur of zondag om 13.00 uur nog een wandeltour te houden. Aanmelden kan via dordrechtstreetart@gmail.com en via de social media kanalen van Iconoclash. Bij genoeg animo zal er gekeken worden of het mogelijk is om vaker wandeltours langs de muurschilderingen te organiseren.

Meer informatie en kunstwerken zijn te vinden op www.iconoclash.nl.

Foto: Muurschildering voor de Synode van Dordrecht (Archieffoto: Thymen Stolk)