DORDRECHT – Het filmpanel zag deze week de komedie What men want waarin Ali opeens de gedachten van mannen kan horen. Klinkt bekend? Klopt! Het is een remake van What women want.

DAM(N)! Het zal je maar gebeuren… dat je na het drinken van een kopje thee ineens de gedachten van álle mannen kunt horen. Het is het tegenovergestelde van de film ‘What women want’, waarin Mel Gibson destijds kon horen wat vrouwen denken. De film ‘What men want’ is een aardige remake, nu eens belicht vanuit de vrouwelijke kant. Hoofdrolspeelster Ali David (Taraji P. Henson) is de uitverkorene. Als keiharde sportmakelaar moet ze zich in een mannenwereld extra hard bewijzen om partner van het kantoor te worden. Mede om die reden, een stukje verleden, doet Ali zichzelf bikkelhard voorkomen. Onuitstaanbaar bijna. Om partner te kunnen worden, moet ze een groot nieuw sporttalent binnenhalen, met een bijzondere vader als manager. Met een nieuwe liefde en wat moeilijkheden onderweg dreigt alles in de soep te lopen. Uiteindelijk volgt er een stukje zelfinzicht en een andere kijk op de zaken, en gaat het roer om. De film is grappig. Je ligt niet echt in een deuk, het is voor 90 procent voorspelbaar, maar het verhaal is zéker leuk genoeg om te blijven kijken. (Merin de Does)

Wekelijks een recensie van de nieuwste filmrelease(s). Bioscoop Kinepolis maakt het mogelijk door het Dordt Centraal Filmpanel uit te nodigen voor de (voor)premières.