DORDRECHT – Vijfentwintig leerlingen van het Johan de Wittgymnasium studeren met het Drechtsteden Bachkoor verschillende koralen in van het Weihnachts-Oratorium van Bach. Het Drechtsteden Bachkoor voert het kerstoratorium in een door hun dirigent bewerkte vorm uit. Deze speciale versie brengt het koor met de gymnasiasten op vrijdagavond 20 december ten gehore in de Augustijnenkerk.

Voorzitter van het Drechtsteden Bachkoor, Riki van Vendeloo: “Dit wordt een bijzonder evenement. Het Weihnachts-Oratorium wordt zelden uitgevoerd in Dordrecht. Het stuk wordt ook nooit in zijn geheel uitgevoerd, want dat zou veel te lang duren. Dus er worden stukken weggelaten, maar daarmee wordt altijd de verhaallijn onderbroken. Onze dirigent Nico van der Meel heeft nu een manier gevonden om toch de verhaallijn te volgen, maar het concert te beperken tot een kleine twee uur. Het concert is ook bijzonder omdat leerlingen van het Johan de Witt Gymnasium een aantal koralen meezingen. Zij worden in lessen op school voorbereid door onze dirigent in samenwerking met hun docent muziek, Saul de Caluwé.”

Verpleeghuis Crabbehof

Woensdagavond 27 november houdt het Drechtsteden Bachkoor een open repetitie in verpleeghuis Crabbehof. De repetitie is een voorbereiding op het concert van het Weihnachts-Oratorium. Met de open repetitie in het verpleeghuis biedt het koor bewoners en familieleden de mogelijkheid te genieten van Bachs muziek. Het is overigens niet de eerste keer dat het koor optreedt voor bewoners van een zorgcentrum. In 2017 gaf het koor een try-out in woonzorgcentrum De Merwelanden. Het succes van toen is een belangrijke reden om nu weer een open repetitie te organiseren. De repetitie begint woensdag om 19.00 uur in het verpleeghuis aan de Groen van Prinstererweg 38. De toegang is gratis. Lees meer in Dordt Centraal.