DORDRECHT – In de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar neemt FC Dordrecht het deze vrijdag op tegen ranglijstaanvoeder SC Cambuur Leeuwarden. Het FC Dordrecht van trainer Claudio Braga bivakkeert al wekenlang op de laatste positie van de Keuken Kampioen Divisie en scoorde slechts acht punten uit zeventien gespeelde duels. De krachtmeting tegen de sterke koploper wordt een zware dobber, maar de geschiedenis leert dat de Krommedijkformatie regelmatig uitstekend presteert tegen de Friezen. (Foto: Michel Sterrenberg)

Hoe anders is de situatie bij opponent SC Cambuur. De club uit Leeuwarden gaat fier aan kop in de eerste divisie, is daarbij veertien wedstrijden op rij ongeslagen en een terugkeer onder leiding van hoofdtrainer Henk de Jong naar de eredivisie gloort. In de Friese selectie ontdekken we de namen van Giovanni Korte en Jordy van Deelen. Dit duo droeg enkele seizoenen geleden nog het shirt van FC Dordrecht en keert voor negentig minuten terug in vertrouwde omgeving. Doelman Sonny Stevens is de zoon van oud DS’79-keeper John Stevens. Voor de treffers bij Cambuur kan gerekend worden op de schutters Robert Mühren en Jamie Jacobs die respectievelijk veertien en negen treffers achter hun namen hebben staan.

De KNVB heeft Joey Kooij aangesteld als de scheidsrechter die vrijdagavond om 20.00 uur  in het Riwal Hoogwerkers Stadion het beginsignaal zal laten klinken voor het duel tussen de Dordtse rode lantaarndrager en de Friese aanvoerder van het klassement.

 

Foto: Spelmoment uit het duel tussen FC Dordrecht en SC Cambuur van vorig seizoen, dat de Dordtenaren met 3-1 wisten te winnen.