Actueel

reageer als eerstdi 21 jan 2020

Masteropleiding cultuur en erfgoed in Dordrecht

DORDRECHT – Netherlands Business Academy (NLBA) begint in 2020 met een Masteropleiding Cultuur, Erfgoed en Burgerschap in Dordrecht. De opleiding biedt dit jaar plaats aan twintig deeltijds- en dertig voltijdsstudenten, en kan de komende jaren groeien naar totaal 190 studenten. De gemeente Dordrecht steunt de komst van de nieuwe opleiding van harte en geeft daarom de eerste jaren subsidie. NLBA vestigt zich in de Wereldwaag aan de Wijnstraat. (Foto: Thymen Stolk) 

NLBA is een particuliere instelling voor academisch onderwijs, met opleidingen in Amsterdam, Utrecht en Breda. De vestiging in Dordrecht is mede het resultaat van inspanningen van een groep Dordtse initiatiefnemers. NLBA werkt nauw samen met universiteiten, waaronder de universiteit van Bologna. NLBA heeft de ambitie om in Dordrecht een City Campus te ontwikkelen waar meer masteropleidingen een plaats kunnen krijgen. “Dordrecht is een zeer interessant vestigingsplaats, zeker voor de Masteropleiding Cultuur, Erfgoed en Burgerschap. Het prachtige gebouw De Waag heeft een rijke onderwijsgeschiedenis”, aldus rector Jan van Zwieten van NLBA.

Meer hoger onderwijs
De gemeente Dordrecht is ook enthousiast over de plannen. “Dit is prachtig voor de levendigheid van de binnenstad”, zegt wethouder Piet Sleeking. “Studenten geven de binnenstad kleur.” Zijn collega wethouder Peter Heijkoop vult aan. “Dit past helemaal in onze ambitie om meer hoger onderwijs te bieden. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van de stad.” Meer informatie via www.netherlandsbusinessacademy.nl.

 

Op de foto: Han Bakker, Suzanne Pelkmans (projectmanager NLBA), Bart Muller, wethouder Piet Sleeking, Jan van Zwieten (rector NLBA), wethouder Peter Heijkoop en Steve Austen.

Geef een reactie