DORDRECHT – Rockcafé ‘t Avontuur aan de Voorstraat 193 is tijdelijk omgebouwd tot bakkerij en afhaal-café. Hierdoor kan het nu onder de huidige coronamaatregelen toch open. Eigenaar Rob Hilders: “Het is tijdelijk. Zo gauw als ik als kroeg weer open kan, stop ik met de bakkerij.”

Wie het hardrock café en de eigenaar kent, weet dat Rob onder andere de heerlijkste gehaktballen maakt. Ook de producten in de bakkerij, zijn allemaal door hemzelf gebakken. “Ik heb achterin de zaak de bakkerij nu draaiende. Achter de toonbank staat een medewerker. Volgens mij past wat ik doe binnen de coronaregels. Als café heb ik ook vergunning om etenswaren te verkopen. Het zijn moeilijke tijden voor ons. Er is niet heel veel contact met de gemeente. In het begin kregen we extra ruimte om terrassen te maken. Maar nu blijft het erg stil en de overheidssteun verloopt echt moeizaam.”

Alles zelf gemaakt
Terwijl de boxen nog als vanouds hardrock muziek produceren, kunnen klanten in het café terecht voor onder andere appelbeignets, oliebollen, worstenbroodjes, saucijzenbroodjes, kaasbroodjes, croissants, boterkoek, appeltaart en andere lekkernijen. Alles zelf gemaakt in ’t Avontuur. Rob: “Niks afbakzooi maar eigen fabrikaat! Ook het bladerdeeg en brooddeeg maken we zelf; net als ons homemade roomijs. We blijven natuurlijk ook de gehaktballen en andere gerechten van onze gebruikelijke kaart verkopen. Mogelijk gaan we later ook simpele maaltijden aanbieden. Uiteraard alles om af te halen, want we houden ons, onder protest, wel aan de regels.”
De openingstijden van Bakkerij ’t Avontuur zijn van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 20.00 uur. Op
Eerste en Tweede Kerstdag en nieuwjaarsdag gaat de afhaalbakkerij open tussen 11.00 en 14.00 uur.

Brandbrief aan Rutte
Overigens hebben de wethouders in de regio deze week een brandbrief gestuurd aan Mark Rutte. De wethouders Economie en Ondernemen van de Drechtsteden, Gorinchem, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden stuurden deze brief aan de premier omdat zij een kaalslag, vrezen in de horeca, die een grote impact zal hebben op de binnensteden. Lees dinsdag meer in Dordt Centraal.

Op de website www.cafeavontuur.nl staat de prijslijst.
Bestellen kan via bestelling@cafeavontuur.nl of 078 – 84 22 722.