PAPENDRECHT – VV Papendrecht begon zaterdagmiddag het nieuwe seizoen met een overwinning van 2-0 op NSVV op hun eigen Slobbengors. Ondanks een rommelige en matige wedstrijd slaagden beide teams er niet in om het publiek te vermaken. (Foto: Edwin Schreurs).

In het eerste deel van de wedstrijd was er weinig actie, met veel balverlies en slordige passes aan beide zijden. De eerste opwinding kwam toen een voorzet van Jurvenny Bernadina met de arm werd aangeraakt door Geoffrey Acheampong in het strafschopgebied, wat resulteerde in een strafschop voor Papendrecht. Lorenzo van Wijk benutte de penalty en bracht Papendrecht op voorsprong.

Na de 1-0 nam NSVV het initiatief en zette Papendrecht onder druk met corners. Papendrecht had moeite om de bal in bezit te houden en kon niet goed aan aanvallen toekomen. In de 30e minuut kreeg Geoffrey Acheampong zijn tweede gele kaart en werd uitgesloten, maar Papendrecht slaagde er niet in om de numerieke meerderheid uit te buiten.

Na de rust herstelde Papendrecht zich en domineerde de wedstrijd, met de 2-0 door Lorenzo van Wijk als hoogtepunt. NSVV kon niet echt meer gevaarlijk worden. In de laatste fase van de wedstrijd kreeg Papendrecht nog kansen om de score uit te breiden, maar slaagde er niet in deze te benutten. Met de overwinning behaalde Papendrecht de eerste drie punten van het seizoen.