PAPENDRECHT – Afgelopen weekend leed Papendrecht, de nummer zes in de ranglijst, een nipte nederlaag tegen koploper Spijkenisse op hun eigen Slobbengors. In de eerste helft overheersten de gasten, die Papendrecht onder druk zetten. Papendrecht probeerde voornamelijk met lange ballen de spitsen te bereiken en had moeite om hun spel op te bouwen. Spijkenisse creëerde het eerste gevaar met een schot van afstand, maar doelman Roy Rijntjes kon de bal met zijn vingertoppen en de paal tegenhouden. Een van de vele hoekschoppen van de gasten leidde tot een kluts voor de voeten van aanvoerder Julien Gret, die scoorde maar buitenspel stond. (Foto: Edwin Schreurs).

Papendrecht kon weinig tegenoverstellen en Spijkenisse opende de score met een bekeken schot van Julien Gret in de slotfase van de eerste helft. Na de rust herstelde Papendrecht zich en nam de controle over. Ze drongen Spijkenisse terug, maar worstelden met onnauwkeurige passing om kansen te creëren. Jarden van Ek kreeg de beste kans, maar zijn schot miste kracht en werd gevangen door de Spijkenisse-doelman. Ondanks de inbreng van Lorenzo van Wijk en Donovan Stewart bleef Spijkenisse standhouden, mede dankzij de sterke Jurvenny Bernadina. In de slotminuten verzwakte Papendrecht en Spijkenisse won met 0-1, hoewel een gelijkspel verdiend zou zijn geweest.