DORDRECHT  – De jaarlijks plantjesmarkt van zorgboerderij De Veldlinden wordt dit jaar gecombineerd met een zogenoemde paardenrommelmarkt bij de buren van Stichting Kros Paardenopvang Drechtsteden. Komende zaterdag 18 mei kunnen bezoekers van de Dordtse Biesbosch tussen tien en drie uur dus twéé mooie instellingen steunen.

Bij de zorgboerderij is de afgelopen periode van alles gekweekt en gerooid door zogenoemde hulpboeren. Dat zijn mensen met een beperking die op De Veldlinden een zinvolle dagbesteding geboden wordt. De Stichting Kros biedt zorg en onderdak aan oude, geblesseerde en niet langer voor de sport of manege geschikte paarden en pony’s. Beide organisaties leunen voor een groot deel op vrijwilligers.

Op de rommelmarkt aan de Springerweg 1 zullen paarden-, pony- en ruiterspullen te koop zijn, maar ook spelletjes, puzzels en leesboeken. Ook voor de kleine beurs is er van alles te krijgen. Datzelfde geldt bij de buren, aan de Noorderelsweg, waar een bloemenzee klaar staat van onder meer viooltjes, afrikaantjes, petunia’s en geraniums.

In het winkeltje liggen handgemaakte hebbedingetjes en in de nieuwe friteskraam wordt patat gebakken van de eigen Veldlinden-aardappels. Het is de eerste keer dat de zorgboerderij de deuren tegelijk met de buren open zet. Dat biedt bezoekers de kans om te zien hoe de dieren in beide instellingen vertroeteld worden.

Het doel van Stichting Kros is het bevorderen van het welzijn van de viervoeters. Dat gebeurt door de dieren in kuddeverband op een zo natuurlijk mogelijke manier te laten leven in een veilige en gezonde omgeving. Wie het met eigen ogen wil zien en ook deze instellingen een beetje wil steunen is meer dan welkom. De toegang is gratis..