ZWIJNDRECHT – Algemeen Belang Zwijndrecht (ABZ) groeit in Zwijndrecht van 8 naar 10 zetels in de gemeenteraad, die in totaal uit 29 zetels bestaat. Ruim 35 procent van de 15.287 Zwijndrechtenaren die gingen stemmen, stemde op de lokale partij. (Foto: Stolk Fotografie)

De nieuwe voorlopige zetelverdeling ziet er als volgt uit:

  1. ABZ:10 (+2)
  2. ChristenUnie-SGP: 4 (-1)
  3. CDA: 3 (gelijk)
  4. VVD: 3 (gelijk)
  5. D66: 1 (-1)
  6. Zwijndrechtse Plus Partij: 2 (gelijk)
  7. PvdA: 2 (gelijk)
  8. GroenLinks: 2 (+1)

Het opkomstpercentage bleef in Zwijndrecht steken op 43 procent. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 was het opkomstpercentage ruim 47. Komende maandag stelt het hoofdstembureau in een openbare zitting de uitkomst van de stemming vast. Zij maakt dan het aantal uitgebrachte stemmen per partij en per kandidaat bekend. Ook worden dan de zetelverdeling en de gekozen kandidaat-raadsleden bekend gemaakt.

Dinsdag 29 maart is om 20.00 uur de afscheidsvergadering van de huidige gemeenteraad. Woensdag 30 maart worden de nieuwe raadsleden officieel geïnstalleerd. Wie wil kan de vergaderingen volgen in de hal van het gemeentehuis of online via een videoverbinding. Voor de meest actuele informatie over de gemeenteraad, het volgen van de vergaderingen en de verkiezingen: www.raadzwijndrecht.nl