ZWIJNDRECHT – Op zaterdag 23 maart was er bij de korfbalvereniging Albatros een mix van warme, heel spannende zaalwedstrijden en frisse, relaxte oefenwedstrijden op het veld. De jeugdteams B1, C1 en D1 beleefden de dag van hun leven met de play-offwedstrijden als beloning voor hun geweldige zaalseizoen.

De zaterdag werd geopend met inhaalwedstrijden in de zaal, oefenwedstrijden buiten en ook de welpen waagden zich op het, door de straffe wind toch nog wel frisse, veld. Inmiddels waren de supporters zich aan het opwarmen en was in de kantine de koffie warm voor de gasten van TOP uit Sassenheim. D1 en hun uitdagers kregen een geweldige ontvangst in de Develsteinhal met inschietmuziek, oplopen en gedurende de wedstrijd veel aanmoedigingen vanaf de tribunes. De thuisploeg van Jair en Rene was in de eerste helft ruim bovenliggend en nam een 6-0 voorsprong. Bij rust was er nog een geruststellende voorsprong (9-2), maar na rust drong TOP nog even aan. Via 10-7 scoorde Albatros zes doelpunten op rij en vijf minuten voor het eindsignaal werd het feestje al ingezet. Albatros won met 16-8, bedankte het publiek en mag zich a.s. zaterdag 30 maart melden voor een wedstrijd tegen Nieuwerkerk. D1 blijft dankzij de winst nog in de race om de titel van Nederlands kampioen.

Terwijl A3 en D5 zich op het veld vermaakten verplaatste half Albatros zich met auto’s richting Sassenheim voor de wedstrijd tussen TOP/IA fresh C1 en Albatros C1. Ook bij deze wedstrijd was alles tot in de puntjes verzorgd en beleefden de ploeg van Marthijn en Wouter en hun supporters een topmiddag. Jammer genoeg kon Albatros het qua korfbal zeker in de tweede helft niet bolwerken tegen de langere en strak verdedigende ploeg en kon men zich neerleggen bij de uiteindelijke nederlaag (15-7).

Als toetje van de superzaterdag stond de wedstrijd tussen de B1-teams van Albatros en Avanti in Pijnacker op het menu. Opnieuw gesteund door een grote groep Zwijndrechtse supporters kwam de sfeer er goed in, maar bleek de ploeg van Eddo en Kees niet opgewassen tegen de fysiek sterkere thuisploeg. Via 12-6 bij rust moest Albatros in de tweede helft lijdzaam toezien hoe de achterstand steeds groter werd, maar na afloop van de met 23-10 verloren wedstrijd overheerste toch het trotse gevoel.

Bij terugkomst in Zwijndrecht werd er volop gegeten en gedronken en nagesproken over deze gedenkwaardige korfbalzaterdag.