ZWIJNDRECHT – De korfbalvereniging Albatros is het veldseizoen 2022-2023 niet supergoed begonnen. Er werd in 29 wedstrijden slechts tien keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. De elfde overwinning had eigenlijk op naam van het vlaggenschip moeten komen, want de 19-19 tegen Kinderdijk was uiteindelijk teleurstellend. (Foto: Martin Hulsman)

Het debuut van A1 in de Hoofdklasse was er één waarnaar uit werd gekeken en dat kon geslaagd genoemd worden. Weliswaar werd er niet gewonnen, maar Albatros deed een groot deel van de wedstrijd niet onder tegen het sterke Nieuwerkerk en leidde bij rust met 12-10. In de tweede helft kon de ploeg van Remco den Otter en Jasper den Toom de verdedigende druk niet volhouden en maakten de gasten dankbaar gebruik van de ruimte: 21-29. A2 versloeg de A1 van TOP Arnemuiden keurig met 17-13. Hoofdklasser B1 versloeg het Hardinxveldse Vriendenschaar met 19-17, maar C1 werd afgedroogd door Die Haghe C1 (4-20).

Albatros’ eerste team speelde een prima partij, maar verzuimde in de slotfase tegen het Alblasserdamse Kinderdijk het verschil onoverbrugbaar te maken. In het eerste team debuteerden de jongelingen Luuk van de Pol en Thijmen Wensveen en ook was er een basisplaats voor Inge Scheurwater die terugkeerde van haar uitstap naar Nieuwerkerk. Trainer Ed van der Steen zag veel goede dingen, maar een te laag rendement en verdedigend een te hoge foutenlast. Via 10-10 bij rust leek de wedstrijd bij 19-16 beslist, maar Kinderdijk kwam langszij en had zelfs nog kans op de winnende treffer.

Ook het tweede kon het niet bolwerken tegen Kinderdijk 2. De ploeg van Thomas van de Bosch toonde te weinig schotkracht en maakte verdedigend teveel fouten, waardoor de Alblasserdamse tegenstander aan het eind van de eerste en het begin van de tweede helft een ruime marge kon nemen. Met 12-18 moest Albatros op de blaren zitten.