ZWIJNDRECHT – Op zaterdag 9 april stond er een mix aan beslissingswedstrijden in de zaal en oefenwedstrijden op het veld op het programma bij Albatros. De zaalwedstrijden waren van groot belang voor promotie of degradatie. A1 opende het play-offprogramma tegen GKV/Enomics A1 en nam met de 23-10 winst een voorschot op het feestje van volgende week. Hoewel Albatros aanvallend niet haar beste wedstrijd afleverde, was het verschil met de Gorinchemse ploeg bij het eindsignaal voldoende om zaterdag met een gerust hart naar de terugwedstrijd af te reizen.

Sliedrecht
Iets later begon in de Stoep in Sliedrecht de wedstrijd tussen de reserveteams van Merwede/Multiplaat en Albatros waar het Zwijndrechtse publiek in de meerderheid was. De ploeg van Thomas van den Bosch werd gesteund door haar selectiegenoten en een groep supporters. Merwede startte beter en nam een 5-2 voorsprong, maar Albatros herpakte zich en vond haar schot wat een 7-12 tussenstand opleverde. Albatros had ook in de tweede helft het betere van het spel, maar zag de thuisploeg toch weer langszij komen. Albatros hield het hoofd koel, liet Merwede de confrontatie met de scheidsrechter aangaan en wist opnieuw een gaatje te slaan. Met 18-24 heeft het 2e een goede marge voor de thuiswedstrijd op woensdag om 20.15 uur.

Spanning bij A2
De wedstrijd tussen A2 en IJsselvogels werd er één die bol stond van de spanning. Er waren in de eerste helft veel plaatsfouten en verkeerde keuzes in een te laag tempo wat leidde tot een 6-10 ruststand. Na rust werd het spel van de ploeg van Michiel en Sander wat zuiverder en werd het tempo iets opgeschroefd. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij 15-14 en wacht er voor A2 een behoorlijke klus.

DeetosSnel 4 en Albatros 3
In de Deetoshal stond de wedstrijd tussen DeetosSnel 4 en Albatros 3 op het programma, een strijd in de reserve 2e klasse. Via 7-7 bij rust werd er in de tweede helft door coach Christiaan volop gewisseld, maar ook de thuisploeg zette wat jeugdig talent in. De 18-16 eindstand biedt nog volop perspectief voor de thuiswedstrijd op zaterdag 16 april.

Hoog tempo
In de Deltahal stonden tenslotte de teams van Sporting Delta 3 en Albatros 5 tegenover elkaar voor promotie naar de reserve 2e klasse. De wedstrijd kende een stormachtig begin met een snelle voorsprong van 2-0 voor de thuisploeg, maar direct gevolgd door twee treffers. Na twee minuten stond er 3-3 op het scorebord. Albatros kon het hoge tempo goed bijbenen en nam brutaal een ruime voorsprong. De ruststand was 12-13 en na de rust zette Sporting Delta nog even aan. Een doelpuntloze Zwijndrechtse periode zorgde ervoor dat de eindstand 22-19 werd. Helaas geen punten voor Albatros, maar aanstaande donderdag is de herkansing in de Develsteinhal.

Training op het veld
Op het zonnige, maar nog wel koude, veld werd er geoefend door enkele jeugd- en seniorenteams en ook werd er getraind door D1. Het kersverse F4 speelde zaterdag haar eerste wedstrijd tijdens het Ad Roelofs Welpentoernooi. Het team, bestaande uit Neala, Danique, Romee, Jelte en Maud (ingevallen voor de zieke Phileine) verbaasde de trainers eigenlijk wel een beetje door heel goed samen te spelen, alle ballen te vangen en heel fanatiek te verdedigen. Iedereen wist te scoren en alle vier de wedstrijden werden gewonnen. Het was een lange en vermoeiende dag in de PKC-hal, maar het was het waard want aan het einde mochten ze een echte kampioensbeker ophalen.

Fotobijschrift : Actie uit de wedstrijd Albatros A1 – GKV/Enomics A1 (Foto: Martin Hulsman)