DORDRECHT – Ook in het Albert Schweitzer ziekenhuis is geschokt gereageerd op het drama dat vanmiddag plaatsvond in het Erasmus MC. Veel medewerkers hebben een persoonlijke connectie met de collega’s en het ziekenhuis in Rotterdam. Verschillende patiënten werden aan het eind van de middag vanuit het Erasmus doorgestuurd naar Dordrecht.(Archieffoto: Stolk Fotografie).

De Raad van Bestuur en het Medisch Specialisten Bestuur van het ASz deelden vanavond het volgende bericht onder de medewerkers.

Het Erasmus MC – en daarmee het hele land en zeker de ziekenhuiszorg – is vandaag opgeschrikt door een vreselijk drama. We hebben beelden gezien die we nooit zouden moeten zien vanuit een ziekenhuis. Beelden van paniek, angst, verdriet, brand en grootschalige politie-inzet met wapens. En dat alles in een omgeving waar veiligheid en geborgenheid voorop moeten staan. Helaas zijn er ook dodelijke slachtoffers te betreuren.

Zeer velen van ons in het ASz hebben (oud-)collega’s, familieleden, vrienden of andere dierbaren in het Erasmus, of zijn er zelf opgeleid of nog steeds werkzaam. Wij kunnen ons goed indenken dat jullie vandaag grote zorgen en stress hebben gevoeld en nog ontdaan zijn. Heb daarom oog voor elkaar en weet dat je ook bij ons terecht kunt als je denkt dat we iets kunnen betekenen.

Uiteraard hebben we in regioverband vandaag meteen onze hulp aangeboden, nadat het Erasmus een groot deel van de zorg moest stopzetten. Aan het einde van de middag zijn meerdere patiënten vanuit Rotterdam naar ons doorgestuurd en op onze SEH opgevangen. We zullen onze hulp de komende dagen blijven aanbieden aan de Rotterdamse collega’s, in een tijd die voor het Erasmus nog zeer zwaar zal worden. Over de toedracht en de gevolgen van de gebeurtenissen weten we voorlopig niets zeker en het is niet aan ons om daarover uitspraken te doen. We zullen afwachten of er op termijn wellicht voor ons lessen kunnen worden getrokken op welk terrein dan ook.

Slachtoffers
De politie maakt zojuist bekend dat het 14-jarige meisje dat vanmiddag zwaargewond raakte bij de schietpartij aan het Heiman Dullaertplein, is overleden. Haar moeder, een 39-jarige Rotterdamse, kwam hierbij ook om het leven. In een leslokaal van het Erasmus MC werd een 43-jarige man dodelijk getroffen.