DORDRECHT –  Joseph Amuzu mag zich vanaf het nieuwe seizoen Schapekop noemen. De 19-jarige Belgische voetballer komt transfervrij over van KV Mechelen en tekent een contract voor drie jaar met een optie tot nog een jaar. (Foto: FC Dordrecht) 

Amuzu heeft zijn gehele jeugdcarrière bij KV Mechelen gespeeld, het afgelopen jaar was hij op huurbasis bij Helmond sport. Bij Helmond Sport speelde de linksbuiten 35 wedstrijden, waarvan hij 22 in de basiself startte. In deze wedstrijden kwam hij tot drie goals en drie assists. Zo is hij betrokken bij twaalf procent van alle doelpunten van de Kattenmeppers. Joseph kijkt er naar uit om van start te gaan in Dordrecht: “Ik ben heel blij om hier te zijn! We gaan ons best doen om er een mooi seizoen van te maken.”

Ook Mark Ruijl is tevreden met het binnenhalen van de vleugelspeler: “Wij zien zeer veel potentie in Joseph. Met zijn snelheid en creativiteit trekt Dordrecht een buitenspeler aan die goed bij de gewenste speelstijl past en zich daardoor goed kan door ontwikkelen.”