DORDRECHT – Bij zijn afscheid als voorzitter van de POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht) is Arien van Pelt woensdag ‘geridderd’. Burgemeester Wouter Kolff reikte hem de Koninklijke onderscheiding uit die hoort bij de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau. (Hoofdfoto: Gemeente Dordrecht, foto onder: Stolk Fotografie)

Arien van Pelt is in eerste instantie bekend als eigenaar van Van Pelt Kappers. Maar daarnaast is hij al meer dan 25 jaar actief als vrijwilliger. Zo was hij vanaf de oprichting in 1995 betrokken bij ondernemersvereniging SCD, later POBD. Van Pelt is nauw betrokken als ondernemer bij de promotie van de binnenstad van Dordrecht, zo wordt hij vooral geroemd om zijn manier van werken. Mede door zijn inzet werden ondernemers betrokken bij activiteiten in de binnenstad en ontstond er meer onderling draagvlak. Ook organiseerde hij speciale acties in coronatijd.

Ondernemersfonds

Onder zijn leiding is in 2020 POBD 2.0 gestart. Er is meer betrokkenheid van ondernemers door de inzet van diverse werkgroepen. Daarnaast zijn de contacten met Dordrecht Marketing en de gemeente verbeterd en is er vanuit de POBD betrokkenheid bij de oprichting van Bureau Binnenstad. Dit alles ter voorbereiding op de nieuwe variant van het Ondernemersfonds.

Haarwensen

Van 2008 tot 2021 was Van Pelt met zijn kapsalons aangesloten bij de stichting Haarwensen. Deze stichting schenkt haarwerken aan kinderen die hun haar verliezen door een medische behandeling of andere oorzaken. Van Pelt knipte zijn klanten gratis als zij aanboden hun haren te doneren.

Barette de Diamant

Als lid, van 1997 tot 1999 bestuurslid en van 2000 tot 2004 president van afdeling Nederland van Haute Coiffure Française, was Van Pelt verantwoordelijk voor het stimuleren van kappers met het behalen van een hoger niveau. Op 11 september 2007 is hij hierdoor onderscheiden in het Carrousel du Louvre in Parijs met de Barette de Diamant.