DORDRECHT – Op het J.P. Heijeplein in Krispijn is maandagavond rond tien uur een auto met vijf inzittenden belaagd. Daarbij werd ook op de auto geschoten, meldt de politie. Er vielen geen gewonden. De verdachten gingen er in een auto vandoor. De politie is een onderzoek gestart. (Foto’s: Stolk Fotografie)

De vijf mannen stonden stil bij een eethuis op het plein, toen ze merkten dat er meerdere auto’s achter hen stopten. Eén daarvan is een witte Volkswagen. Al snel kwamen er vier jongens voor de auto van de slachtoffers staan, aldus de politie. Zij probeerden de ramen van het voertuig in te slaan. Vervolgens werd er ook geschoten op de auto. Daarna gingen de daders er in een auto vandoor en seinden de belaagde mannen de politie in. Zij zijn niet gewond geraakt, maar wel enorm geschrokken.

De politie zette een speurhond in om eventuele hulzen te vinden, maar dat was niet het geval. De beschoten auto had een kogelgat in de achterkant. Ook was één van de banden van het voertuig lek geraakt. Dit wiel werd vervangen.

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over dit incident en/of de verdachten. Op dit moment wordt er sporenonderzoek gedaan en worden getuigen gesproken. Ook de belaagde mannen zijn verhoord. De politie ontvangt graag nog meer tips. Ook camerabeelden van het incident ontvangt de politie heel graag.