Actueel

reageer als eerstdi 30 okt 2018

Barone presenteert vooruitstrevend scheepsontwerp

ZWIJNDRECHT – De Dordtse rondvaartonderneming Imbercazione Barone gaat een nieuw modulair scheepsontwerp ontwikkelen. Het is de bedoeling dat de Futuro MK 1 in mei volgend jaar te water wordt gelaten. Elio Barone, die de onderneming samen met zijn broer Sirio runt, presenteerde maandag zijn plannen in het nieuwe Binnenvaart Centre of Excellence in Zwijndrecht. Dat gaat het hele ontwikkel- en bouwproces begeleiden. De bouw vindt plaats in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. (Foto’s: Thymen Stolk)

“De bouw van ons nieuwe schip wordt een intensieve periode”, voorspellen de gebroeders Barone. “Daarin kiezen wij ervoor om de aanwezige kennis en kunde in de regio te omarmen. Samen met het technisch onderwijs en de faciliteiten in de Duurzaamheidsfabriek, maar ook door enkele excellente ondernemerscontacten, kunnen wij ons droomschip realiseren. De structuur die het Binnenvaart Centre of Excellence daarin aanbrengt, kunnen wij goed gebruiken.”

Wereldwijd

Imbercazione Barone heeft de ambitie om met het innovatieve nieuwe schip het personenvervoer over water ‘blijvend te verbeteren’. Het twaalf meter lange schip moet snel, stil en zuinig worden en kan ingezet worden als watertaxi of openbaar vervoermiddel. Elio Barone hoopt dat de Futuro MK1 zo innovatief wordt dat hij wereldwijd de aandacht gaat trekken en uiteindelijk ook in de markt gezet kan gaan worden.

 

Geef een reactie