Actueel

reageer als eerstvr 9 nov 2018

Basis voor kwartklaverblad

DORDRECHT – In de ‘achtertuin’ van McDonald’s Dordrecht A16 wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor nieuwe wegen die hier worden aangelegd in het kader van de reconstructie van het knooppunt A16-N3. (Foto’s: Thymen Stolk)

Op deze plek, tussen A16, N3/Provincialeweg en Rijksstraatweg, komen twee nieuwe wegen. Allereerst is dat de ‘Afrit West’. Vanaf de A16 (richting Brabant) kan je hier eerder de snelweg af, de Rijksstraatweg op. Ten tweede komt er een kwartklaverblad te liggen. Vanaf de N3 kan je hier straks via een lus een parellelbaan op langs de A16 richting Brabant.

Heipalen

Omdat de grond in het werkgebied behoorlijk veenachtig is en de wegen al in mei/juni volgend jaar worden aangelegd, komen er hier ook heipalen onder de wegen. De werkzaamheden maken deel uit van een bredere aanpak die de doorstroming op het verkeersknooppunt N3/A16 moet verbeteren. Boskalis voert de megaklus uit in opdracht van Rijkswaterstaat. In 2020 moet het hele project af zijn. Deelprojecten die al eerder af zijn, worden waar mogelijk ook al eerder opengesteld voor het verkeer.

 

 

 

Geef een reactie