PAPENDRECHT – Drechtstreek en Heukelum streden zaterdag om vooral niet in de gevarenzone van de 2e klasse F te belanden. Pas tien minuten voor het einde van de wedstrijd wist een speler van Drechtstreek de spanning te breken toen hij het eerste doelpunt van de wedstrijd binnen kopte.( Foto: Piet van Beest)

Beide ploegen leken goed doordrongen van de noodzaak om punten te pakken en er werd dan ook flink gestreden. Beide ploegen misten wat spelers uit hun basisopstelling maar daar werd de strijd niet minder door. Heel lang hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht, al ontstonden er aan beide zijden wel enkele kansen. Drechtstreek was de ploeg die meer aanvalskracht vertoonde terwijl het achterin de gelederen gesloten wist te houden. Beide ploegen wisten echter geen kans te maken en dat leverde een ruststand van 0-0 op.

Tweede helft
In de tweede helft leek er weinig veranderd al wisten de blauw-witten wel wat meer kansen te creëren. Ze wisten meer druk te zetten en aan de andere kant werd de doelman van Drechtstreek zelden op de proef gesteld. Voor het Heukelum doel ontstonden meer kansen. Tien minuten voor het eind van de wedstrijd, die lang in 0-0 leek te eindigen, viel dan toch de 1-0. Niet lang na dit doelpunt wist Drechtstreek nog een keer raak te schieten en werd de stand 2-0.

Komende wedstrijden
Aanstaande dinsdagavond speelt Drechtstreek in Woudrichem de uitgestelde wedstrijd van 26 maart en zaterdag speelt de ploeg om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen Sleeuwijk.