ZWIJNDRECHT – Op sportpark Bakestein trad Groote Lindt afgelopen weekend aan voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2021-2022. De tegenstander was IJVV De Zwervers. Groote Lindt had in de eerste minuten moeite met de aanvallers uit Rotterdam-Zuid. Mogelijkheden tot scoren waren er aan beide kanten en het spel golfde dan ook op en neer. Het was De Zwervers die als eerste het net wist te vinden. Een Rotterdamse aanvaller wist zich, via een prima aanvallende actie, voor keeper Klootwijk te spelen.

Vanaf dat moment was het prijsschieten op de schutterende Zwijndrechtse verdediging: keeper Klootwijk wist het eerste schot nog te keren, het tweede schot belandde hard op de deklat en tenslotte via een derde schot in het Zwijndrechtse doel: 0-1. Groote Lindt rechtte de rug en speelde zich terug in de wedstrijd. Op slag van rust wist de mee naar voren gekomen verdediger Nathan Silie het net te vinden: 1-1. Na rust een Groote Lindt dat wilde doordrukken om de winst veilig te stellen. Na 20 minuten in de tweede helft wist Wesley de Hoog zijn tegenstander op snelheid te passeren en gaf de bal strak laag voor het doel waar aanvoerder Nasir el Arbaoui hard de 2-1 binnen schoot. De Zwervers gaf zich echter niet gewonnen. Na wederom slordig balverlies stond de gehele Zwijndrechtse verdediging op het verkeerde been. Via een snelle counter kwam De Zwervers op gelijke hoogte 2-2. Met nog 10 minuten te spelen raakte Groote Lindt helemaal de organisatie kwijt. De Zwervers profiteerde hiervan door het creëren van vele mogelijkheden op het winnende doelpunt. In de hectische slotfase wist Groote Lindt met kunst en vliegwerk het doel schoon te houden en kon het eerste competitiepunt bijschrijven.